zaterdag 9 februari 2013

Leider van de Doha Coalitie, al-Khatib: Israël hoeft niets te vrezen van ons als we aan de macht zijn

Al eerder heb ik hier op deze blog aandacht besteed aan de mogelijke vriendschappelijke banden tussen de zogenaamde 'rebellen', oftewel de gewapende bendes die Syrië ontwrichten, en Israël (1). Nu heeft de leider van de in de Qatari hoofdstad Doha gevormde Syrische ballingenclub die zich (afgekort) de Syrische Nationale Coalitie noemt, in een interview met een Israëlische krant ook gezegd dat Israël niets te vrezen hoeft te hebben van Syrië als zij aan de macht zouden zijn.

Moaz al-Khatib, de leider van de Doha-coalitie die zich sterk maakt om samen met
zijn Amerikaans-europese, Turkse en Qatari partners een staatsgreep te forceren in Syrië

Moaz al-Khatib, zoals zijn naam luidt, heeft ook nog eens gezegd dat hij de Hezbollah-beweging ziet als de 'zonen van de duivel', een benaming die onze minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans (2), ook wel zal aanspreken. In dat interview zou hij bovendien ook nog hebben toegegeven dat de bendes informatie hebben ontvangen van Amerikaanse, Britse en Duitse geheime diensten over troepenbewegingen van het Syrische nationale leger (3).

Rusland heeft inmiddels laten weten dat het zal voorkomen dat deze Doha-coalitie invloed gaat krijgen binnen de VN. Dit naar aanleiding van geruchten dat de Doha-coalitie panden gaat bezetten in New York en Washington (4).

NOTEN
(1) zie het tweede filmpje op: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/02/irak-zij-aan-zij-met-syrie-en-ander.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/02/nos-verandert-terreurorganisatie.html
(3) http://sana.sy/eng/337/2013/02/08/466182.htm
(4) http://sana.sy/eng/22/2013/02/09/466257.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten