zaterdag 9 februari 2013

De Kindsoldaten van de tegenstanders van President Assad

Zelfs de Telegraaf liet op vrijdagochtend paginagroot foto's zien van de kindsoldaten die worden getraind door de Syrische bendes. In de onderstaande korte reportage van Press TV kun je meer achtergronden en beelden zien van de wijze waarop dat zo allemaal werkt daar binnen de gewapende oppositie in Syrië.

Kindsoldaten strijden tegen President Assad

Inmiddels heeft de Syrische overheid opnieuw de bereidheid getoond om in dialoog te gaan met de tegenstanders, maar zoals bekend wil de oppositie - en daarmee ook landen als Frankrijk, Engeland, Qatar en de VS - pas gaan praten als hun doel is bereikt: namelijk de afzetting van de president. Dat klinkt toch een beetje alsof je best wil gaan praten met de inwoners van een huis over een mogelijke sloop, maar pas als het huis al is gesloopt. Dit lijkt een beetje de visie van de oppositie van de Doha-coalitie te zijn. 

Deze niet-democratisch gekozen coalitie van Doha/Qatar, die ook nauwelijks door de Syriërs zelf wordt gedragen, lijkt inmiddels kans te maken om twee kantoren op te zetten in de VS. Eén in New York en eentje in Washington (2). Hierbij worden dan een Texaanse Syriër die handelt in onroerend goed en een professor uit Arkansas mogelijkerwijs de sleutelfiguren.

VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/02/09/288020/syrian-militants-train-child-soldiers/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2013/02/09/288047/syria-opposition-to-open-offices-in-us/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten