vrijdag 22 februari 2013

Shamsein Overzicht 2 - Ontwikkelingen in Syrië halverwege februari 2013

In het onderstaande overzicht een half-uur durend helder overzicht van de ontwikkelingen in Syrië in de tweede en derde week van februari 2013. Met dank aan Eretz Zen voor zijn werk. Bevat schokkende beelden van dode mensen.

  

In deze video o.a. aandacht voor het bevrijden van een aantal dorpen in de regio Homs door het Syrische Leger. Ook zijn er bepaalde valleien vrij gemaakt van gewapende bendes in de regio tussen Latakia en de Turkse grens. Je kunt allerlei meningen horen van mensen die dankzij de inspanningen van het leger weer in staat waren om terug te keren naar hun huizen. Ze hebben geen goed woord over voor de bendes die hen uit de dorpen en steden hebben verjaagd.

Vanaf 7'25" over de erkenning van vooral William Hague dat Syrië een magneet is geworden voor Jihadstrijders uit de hele wereld, om samen met Engeland te strijden voor een staatsgreep tegen de Syrische overheid. Met een bizar soort logica wordt Rusland en China verweten dat zij mede-verantwoordelijk zouden zijn voor deze Jihadistische toestroom.

Rob Bertholée (zie foto), de voorzitter van de A.I.V.D., wordt ook nog aangehaald met zijn waarschuwingen dat de Nederlanders die terugkeren na hun jihadistische strijd in Syrië een gevaar kunnen vormen voor de veiligheid in Nederland.

Rob Bertholee, voorzitter A.I.V.D.
Aandacht voor tegenstrijdige berichten over het aantal doden tijdens het twee-jaar durende conflict in Syrië. Volgens de VN zouden er al 70.000 doden zijn gevallen, volgens een Syrische bron hooguit 40.000 (vanaf 10'). 13.000 van deze 40.000 zouden gesneuvelde militairen zijn van het Syrische leger en beveiligingspersoneel.

Bewoners van Aleppo weigeren Turkse producten (vanaf 11'47")

(vanaf 13'35")Vanaf 17'45"

(21'42")

(22'23")

Zionistische propaganda op Bussen in San Francisco

(23'53" - over de ondergrondse tunnels in Daraya)

Jabhat Al-Nusra Jongetje zingt vrolijk over zijn held Bin-Laden
 en dat alle Alawieten zullen worden afgeslacht, ook met mes in hand, vanuit dorpje Binnish.
Lachende volwassenen om hem heen (25'30")

Stukje over vrouwen die zich aansluiten bij het Syrische leger (vanaf 29')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten