zondag 1 april 2012

Vredesduif Uri Rosenthal stimuleert Overlopen en Desertie in Syrië

Uri Rosenthal, onze minister van Buitenlandse Zaken, heeft van zich laten horen bij de conferentie van de landen die een staatsgreep willen forceren in Syrië die op zondag 1 april plaatsvond in de Turkse stad Istanbul. Voor nadere analyses over deze dag raad ik aan een blik te werpen op een ander artikel op deze site (1).In een artikel uit de volkskrant (2) wordt duidelijk dat Uri Rosenthal lak heeft aan de pogingen van Kofi Annan om tot een dialoog te komen tussen de verschillende partijen in Syrië. Hij stimuleert namelijk openlijk het deserteren en overlopen van het leger. Daarnaast geeft hij de huidige regering nog eens een extra trap in de rug door een clubje Syrische bannelingen te erkennen als vertegenwoordigers van het Syrische volk, iets wat hij overigens al eerder had gedaan.

In de video bij (1) kun je een voormalig lid horen van deze Syrische Nationale Raad, die stelt dat deze club van bannelingen in het geheel niet het Syrische volk vertegenwoordigen.

In het genoemde volkskrantartikel probeert Hillary Clinton nog eens de oude Libische propagandatruc van stal te halen, waar inmiddels al grote delen van de wereld niet langer meer in geloven (3). Zo zei ze:

'Onze boodschap moet helder zijn voor degenen die de orders uitvaardigen en degenen die ze uitvoeren: stop met het doden van uw medeburgers of u zult met de ernstige gevolgen worden geconfronteerd', zei zij in Istanbul.'
Gelukkig staat er in hetzelfde artikel nog dat er op de dag van de bijeenkomst in Istanbul nog 15 medewerkers van de Syrische veiligheidsdiensten zijn gedood. De Syrische regering richt  haar wapens alleen op degene die zelf met wapens aanvallen uitvoeren. Waarom zouden ze in hemelsnaam op hun eigen ongewapende burgers gaan schieten?

Het 'dreigen met ernstige gevolgen' kan niet worden onderbouwd door een veiligheidsresolutie. De Arabische Liga is verdeeld. De hele wereld is verdeeld en met dit soort agressieve taal wordt het wel heel duidelijk dat de deelnemende landen op oorlogspad zijn.

Hieronder nog een video van Russia Today waarin duidelijk wordt dat 'de vijanden van de huidige Syrische regering' zelfs besloten zouden hebben om salarissen te gaan uitbetalen aan het Syrische verzet. Een knap staaltje buitenlandse inmenging die volledig indruist tegen de wensen van o.a. de BRICS-landen, Iran en Irak.(1) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/04/turkije-wil-buitenlandse-inmenging-door.html
(2) http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3234255/2012/04/01/Rosenthal-Moedig-Syrische-militairen-aan-over-te-lopen-naar-de-oppositie.dhtml
(3) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/03/brics-landen-tegen-unilaterale-vs.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/03/iraakse-president-talibani-spreekt-zich.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten