donderdag 19 april 2012

VS wil Hoofdstuk 7 resolutie tegen Syrië die geweldadig buitenlands ingrijpen mogelijk maaktDe zucht naar oorlog vanuit de VS blijft op een ongekend hoog peil. De spreekbuis voor de dreigementen is zoals we inmiddels wel weten vooral verpakt in een vrouw in de figuur van Hillary Clinton. Niet alleen hebben de VS toegegeven dat ze de oppositie van harte steunen via allerlei communicatiemiddelen (zoals Nederland ook naar hartelust doet om het vuur in Syrië goed heet te houden), maar nu pleiten ze voor een zogenaamde hoofdstuk 7 Resolutie die zou inhouden dat als deze zou worden goedgekeurd door de veiligheidsraad, dat het toegestaan wordt om met militair geweld tekeer te gaan tegen de regering van een land om zo een staatsgreep te forceren.

Hieronder de versie die we op teletekst konden lezen, waarin niet gesproken wordt over hoofdstuk 7 of de mogelijkheid van militair ingrijpen. Verder is het toch wel opvallend dat het er steeds meer op begint te lijken dat er minder 'vrienden van Syrië' zijn. Voor degene die het nog niet weten, deze vrienden van Syrië wensen de val van de Syrische regering ondanks hervormingen en medewerking met de VN.

Ook staan deze vrienden van Syrië erom bekend dat ze alleen kritiek hebben op de regering en de andere kant opkijken zodra de gewelddadige opstandelingen politie-bureaus in brand steken, politie-agenten, kritische burgers en militairen overhoop schieten.Schijnbaar wordt Kofi Annan's missie niet serieus genomen door de VS, omdat ze gewoonweg hard blijven schreeuwen voor de val van de Syrische regering. Ook al is er relatief gezien meer kalmte sinds het staakt-het-vuren inging op 12 april j.l.

Sarah Marusek (2)  spreekt in een analyse over het gunstige van de waarnemersmissie in Syrië omdat ze een goed beeld kunnen gaan overbrengen over wat er werkelijk speelt in Syrië. Zij wijst ook op de contradictie tussen deze missie en de bijeenkomst in Parijs van de Vijanden van Syrië die juist streeft naar een staatsgreep (3).(1) http://www.presstv.ir/detail/237079.html
(2) http://rt.com/news/syria-un-us-sanctions-515/
(3) http://rt.com/news/peace-plan-ceasefire-assad-443/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten