donderdag 19 april 2012

Veiligheid rondom Formule 1 Race in Bahrein kan niet worden gegarandeerd

Volgens John Yates (afbeelding) een Engelse veiligheidsadviseur werkzaam voor de regering in Bahrein, kan Bahrein de veiligheid niet garanderen van de wedstrijden voor de Formule 1 in Manama op zondag 22 april. Er is al minstens een jaar sprake van hevige protesten van een aanzienlijk deel van de Bahreinse bevolking. Omdat er echter een Amerikaanse vloot in Bahrein ligt, en Bahrein bovendien wordt gesteund door Saudi Arabië wordt deze opstand niet gesteund, niet door de VS, en natuurlijk ook niet door het lafhartige Nederlandse buitenlandse beleid.



Nee, hier geen vrienden van Bahrein die opkomen voor de oppositie met wapens, sancties en heftige retoriek in de veiligheidsraad of van Uri Rosenthal. Hier wordt gewoon zonder blikken op blozen geaccepteerd dat het leger van Saudi Arabië hardhandig de demonstraties de kop indrukt. De demonstranten willen dat de Formule 1 wedstrijd wordt afgelast.

Stel je eens voor dat er een Formule 1 race zou plaatsvinden in Damascus. Zou het Westen er dan ook voor pleiten om het sportevenement te laten doorgaan?

http://www.presstv.ir/detail/236989.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten