dinsdag 24 april 2012

De Vonk van Hezbollah die het Syrië-conflict zou hebben kunnen Aangewakkerd

Op 24 april 2012 plaatste Morris op zijn youtube-kanaal een video waarin een man een interessante visie presenteert op de huidige situatie in Syrië. Kortgezegd stelt hij dat een grote factor in het geheel de overwinning was van Hezbollah op Israël in 2006.
Tijdens die oorlog keerde de Golfstaten zich af van Hezbollah, vooral waarschijnlijk omdat Hezbollah een shiïtische moslimorganisatie is. Syrië daarentegen bleef trouw steun geven aan deze organisatie.

Dit was niet alleen bedreigend voor Israël die een serieuze opponent trof in Hezbollah, maar het was ook uitermate onprettig voor de soennitische/Salafistische Golfstaten, die hierin een groeiende macht van Iran zagen.

De strategie om Syrië uit te schakelen als doorgeefluik tussen Iran en Hezbollah in Libanon was dus een plan dat niet alleen door Israël gunstig was, maar zeker ook voor landen als Saudi-Arabië en Qatar.

Kijk overigens voor een interview van Julian Assange met de voorman van Hezbollah, Nasrallah, op http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/04/julian-assange-heeft-tv-interview-met.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten