maandag 2 april 2012

Chossudovksy: "NAVO landen voeden al langere tijd samen met de Golfstaten heimelijk het Gewapend Verzet in Syrië"Michel Chossudovsky bespreekt in dit interview allerlei fascinerende aspecten van de situatie in Syrië en vooral de zeer kwalijke rol van de NAVO-landen en de golfstaten in het geheel. Hij raadt de Syrische overheid ook niet aan om zich in dit stadium al terug te trekken uit de steden, omdat de kans dan groot is dat de gewapende bendes weer snel hun plaats zouden kunnen gaan innemen.

Ik zou daar ook aan willen toevoegen dat de kans bestaat dat het westen hier met haar machtige propagandamachine weer misbruik van gaat maken door na het bestand vooral beelden te laten zien van hoe het Syrische leger het akkoord schendt, en ieder signaal van agressie van het gewapend verzet negeert.

We moeten ons realiseren dat de NAVO landen een partij zijn in het conflict en aan de kant staan van de oppositie. Eigenlijk zou Annan - zoals Chossudovsky ook stelt - een vredesverdrag dienen te komen tussen de Syrische regering en de NAVO-landen samen met Qatar en Saudi Arabië. Zij hebben de macht om het 'Vrije Syrische Leger' te manen tot vrede, zoals ze ook de macht hebben hen salaris uit te betalen en ze van wapens en communicatiemiddelen te voorzien.

Rusland heeft op 2 april 2012 de tweede bijeenkomst van de 'Vrienden van Syrië' neergezet als zijnde een bijeenkomst die tegen een vredige oplossing in Syrië is (2).

Zie voor meer:
(1) http://rt.com/news/snc-gulf-countries-fund-rebels-972/
(2) http://www.presstv.ir/detail/234215.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten