dinsdag 17 april 2012

Julian Assange heeft TV-interview met Hezbollah-voorman NasrallahOp 17 april ging de eerste TV-show van Julian Assange in première op het Russische Engelstalige kanaal, RT. Zijn eerste gast was niemand minder dan de voorman van de Libanese Hezbollah-beweging, de heer Seyyed Hassan Nasrallah (1,2)

In dat interview vertelde Nasrallah o.a. over Syrië. Hij zei dat hij de oppositie van Syrië had aangemoedigd om in dialoog te gaan met de regering, maar zij hebben dat geweigerd. Zij willen niets anders dan de val van de regering Assad, aldus Nasrallah. Verder verbaast hij zich ook over de enorme druk die nu vanuit het westen op Syrië wordt gelegd, alsof het allemaal binnen een paar maanden geregeld moet zijn, terwijl er al vele tientallen jaren niets gebeurd met betrekking tot de situatie van de Palestijnen in Israël.


Zoals je hierboven kunt zien zijn de namen van alle medewerkers van het programma onherkenbaar gemaakt bij de aftiteling, om te voorkomen dat ze lastig worden gevallen door de Amerikaanse justitie en veiligheidsdiensten.

Volgens de VS, Canada, Israël en natuurlijk Nederland is Hezbollah een terroristische organisatie.

Het volledige interview kun je bekijken op: http://assange.rt.com/nasrallah-episode-one/

Ook het NRC heeft er zelfs aandacht aan besteed met de weinig verrassende kritiek dat RT toch maar vooral een soort propaganda-kanaal zou zijn van het Kremlin...(3). Ook the Guardian is flink van leer getrokken om Julian Assange neer te zetten als een soort marionet van het Kremlin (5).

Op de 'Kremlin-kritiek' van the Guardian is overigens ook weer uitgebreid gereageerd, zie daarvoor (6) en de video hieronder:

(1) http://rt.com/news/assange-show-response-credits-mia-media-282/
(2) http://www.presstv.ir/detail/236730.html
(3) http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/17/talkshow-assange-aflevering-een-hezbollah-leider-nasrallah-spreekt/
(4) http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/julian_assange_interviewt_hezbollah_leider_nasrallah_1_637696
(5) http://www.guardian.co.uk/media/2012/apr/17/world-tomorrow-julian-assange-wikileaks
(6) http://rt.com/news/assange-greenwald-show-kremlin-487/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten