zondag 7 april 2013

VN lijkt door onredelijke eisen het onderzoek naar gebruik Chemische Wapens dwars te bomen

Moskou zegt dat enkele landen in de veiligheidsraad het opzetten van een onderzoeksmissie naar het gebruik van chemische wapens op 19 maart 2013 ernstig dwarsbomen. De manier waarop de missie wordt vertraagd heeft te maken met bepaalde eisen, zoals het vrijelijk door het Syrisch luchtruim mogen vliegen, en de eis dat onderzoekers overal in Syrië mogen rondkijken (1).

Gebruik van Monsanto's Agent Orange door het Amerikaanse leger in Viëtnam. 
Dit is weer een knap staaltje internationale politiek: omdat de regimes van de VS, Engeland en Frankrijk wel weten dat de chemische wapens, die het leven eisten van minstens 25 mensen, zijn ingezet door de gewapende mannen die strijden voor een staatsgreep in Syrië, willen ze dat nieuws liever niet teveel onder de aandacht brengen (3).

Liever zouden ze het excuus van chemische wapens inzetten als reden om Syrië binnen te vallen, maar dan is het handiger als ze op een of andere manier ervoor zouden kunnen zorgen dat de mensen gaan denken dat het Nationale Syrische Leger dat soort wapens zou gaan gebruiken. Het leger heeft meerdere malen gezegd dat - als ze al dat soort wapens zouden hebben - ze deze nooit op haar eigen bevolking zou gebruiken.

Het huidige onderwerp wordt ook genoemd in het nieuwsbulletin van 7 april welke te zien is op (4).

NOTEN
(1) http://sana.sy/eng/22/2013/04/07/476141.htm
(2) http://en.wikipedia.org/wiki/Fallujah,_The_Hidden_Massacre
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/syrische-bendes-zetten-nu-ook-chemische.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/04/interview-president-assad-met-turkse.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten