vrijdag 19 april 2013

Diverse Tunesische Netwerken voor Jihad in Syrië Opgerold


Loft Ben Jeddo, Minister Binnenlandse Zaken Tunesië
De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken, Lotfi Ben Jeddo (zie afbeelding), heeft in een interview in de Tunesische krant ' Magreb' gezegd dat er meerdere netwerken zijn opgerold die Tunesische jongeren ronselden om te gaan strijden tegen het Nationale Syrische Leger. Soms werden deze netwerken voortgedreven door hebzucht, en soms vanuit Salafistische motieven voor een nieuw Salafistisch emiraat in Syrië (1)

Zie ook meer over de enkele maanden geleden vermoorde Tunesische oppositieleider Chokri Belaid (2), welke zich krachtig uitsprak tegen de praktijken waarin jongeren werden gek gemaakt om te gaan vechten tegen andere moslims in Syrië. Het is waarschijnlijk deze kritiek geweest die hem de kop heeft gekost.

Wijlen Chokri Belaid
Update 21 april 2013: Een hooggeplaatste Tunesische Mufti, Othman Battikh, heeft gezegd dat degene die denken dat het strijden in Syrië een jihad zou zijn, misleid zijn. Het vechten tegen andere moslims kan nooit een Jihad zijn volgens deze Mufti. Hij beschouwt degene die in Syrië strijden vanuit Tunesië als zijnde 
gehersenspoeld. Hij noemde ook de term 'sex-jihad' ter beschrijving van het verschijnsel dat Tunesische vrouwen naar Syrië gaan voor seks of om te gaan trouwen (3).
Tunesische Mufti Othman Battikh (3)
NOTEN
(1) http://sana.sy/eng/22/2013/04/19/478174.htm
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/02/overzicht-van-ontwikkelingen-in-syrie.html zie vanaf 34'30" in de video die is gekoppeld aan deze pagina.
(3) http://www.presstv.ir/detail/2013/04/20/299297/fighting-in-syria-not-jihad-mufti/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten