woensdag 10 april 2013

Nieuw Propaganda-offensief van Human Rights Watch

Het gaat niet zo goed met de propaganda-strijd tegen de regering van Syrië. Al meer dan twee jaar doet het westen samen met haar makkers uit de golfstaten het best om de regering af te schilderen als zonen uit de hel, die op gruwelijke wijze hun eigen bevolking afslacht, maar nog altijd is er geen staatsgreep gekomen.

Dat heeft vanzelfsprekend alles te maken met de grote steun die de huidige regering heeft onder de bevolking. Veel Syriërs staan niet te wachten op die bebaarde extremisten die de ene aanslag na de andere plegen waar vele burgers bij om het leven komen.

Gelukkig voor het westen zijn daar de NGO's, die zeker niet vies zijn om leugens te verspreiden. We kennen nog het verhaal van Human Rights Watch over de viagra die de voormalige leider van Libië, Moammar Gaddafi, aan zijn manschappen zou uitdelen om de vrouwen onderweg goed te kunnen verkrachten (1).

Nu komt deze westerse organisatie opnieuw met een propaganda-offensief om de publieke opinie weer in de gewenste richting te buigen. Lees maar eens mee wat ze ons nu weer willen doen laten geloven:


Hoe waarschijnlijk is het dan een overheid burgers die in de rij staan om brood te halen bij de bakker zou gaan bombarderen? Het leger richt haar aandacht op de verzamelplekken van de gewapende bendes die er overigens niet vies van zijn om zich te verschuilen onder de burgers, of in ziekenhuizen, scholen e.d.

Er wordt ook weer gesproken over 'het leger van president Assad', in plaats van 'over het Syrische leger' om de suggestie te wekken dat het leger van de president er niet is voor het Syrische volk. Waar was Human Rights Watch bij de aanslagen op de universiteit van Aleppo waar zo'n 90 mensen omkwamen, en waar was Human Rights bij al die andere aanslagen in het land? (1)

Update 21 april 2013: In een brief die verscheen op de website van de Mediawerkgroep werd eveneens verwezen naar deze zogenaamde Human Rights Organisatie. Malik Imran haalde even de financiële bronnen aan van Human Rights Watch. Dat wil ik hier toch ook nog even toevoegen, voor het algemene gevoel:
"Human Rights Watch publiceerde een rapport met als titel “De dood uit de lucht”. Hebben we het over dezelfde Human Rights Watch die in hun eigen financieel rapport van 30 Juni 2011 schrijft: “The George Soros Open Society Foundation is the primary donor of the Human Rights Watch, contributing $100 million of $128 million of contributions and grants received by the HRW in the 2011 financial year.” … en bijgevolg volledig onafhankelijk en geloofwaardig is?" (2)
Voor degenen die nog geloven dat de in New York gezetelde Human Rights Watch iets meer zou zijn dan een propagandapoot van het Amerikaanse buitenlandse beleid, zou eens het artikel 'Hoe geloofwaardig is HRW' van Tim Anderson (3) moeten lezen. Hierin worden voorbeelden genoemd waarin deze propagandaclub Cuba neerzet als een land met een gruwelijk regime, en ook hebben ze een rapport geschreven waarin een andere vijand van de VS, namelijk Hugo Chavez werd gedemoniseerd.

NOOT
(1) http://humanrightsinvestigations.org/2011/10/07/human-rights-watch-and-amnesty-international-fan-the-flames-of-conflict-in-syria/
(2) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/04/20/opinie-en-commentaar-op-de-tekst-ingrijpen-in-syrie-hoe-en-waarom/
(3) http://links.org.au/node/1506

Geen opmerkingen:

Een reactie posten