woensdag 10 april 2013

Libanese autoriteiten confisqueren Communicatie-apparatuur voor Syrische Bendes (terwijl Europa ze ook stuurt)

Vandaag een opmerkelijk bericht op de nieuwswebsite van het Syrische SANA. Er werd melding gemaakt van de inbeslagname van een container vol met communicatie-apparatuur in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Containers in Beiroet (1)
Libanon beschouwt deze communicatie-apparatuur klaarblijkelijk als oorlogsmateriaal en stelt een onderzoek in naar de herkomst ervan.

Dit riep bij mij herinneringen op aan de tijd dat de half-joodse Uri Rosenthal zich ook sterk maakte voor het leveren van juist dit soort communicatie-apparatuur. In een artikel uit juni 2012 kunnen we lezen:

Nederland geeft al sinds maart technische en financiële hulp aan de oppositie in Syrië, onder meer in de vorm van communicatieapparatuur en laptops. Die hulp wordt opgevoerd, zei minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zaterdag na overleg met de Syrische Nationale Raad (SNC) in Istanbul. Er wordt geen steun gegeven aan de gewapende oppositie, zo meldt de Volkskrant. (2)

Zo zie je maar weer, dat wat Libanon beschouwt als oorlogsmateriaal, wordt door de EU behandeld als legitieme hulpmiddelen voor de gewapende bendes om de regering van president Assad te mogen omverwerpen. Het kan verkeren.

NOTEN
(1) http://sana.sy/eng/22/2013/04/10/476817.htm
(2) http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/14539_rosenthal_meer_steun_syrische_oppositie/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten