vrijdag 19 april 2013

IKV Pax Christi Weer op Oorlogspad in Syrië: Gij zult de Strijders voor een Seculier Syrië Doden

De vredesorganisatie IKV Pax Christi kan het maar niet laten om oorlogszuchtige taal de wereld in te sturen. Op 18 april j.l. verscheen via ANP en via hun eigen 'kerknieuws' (1) het bericht dat ze nu daadwerkelijk pleiten om de wapens op te nemen om mensen te gaan doden in Syrië die aan de kant vechten van de seculiere regering. Op deze wijze kan er steun verleend worden aan het tuig dat Syrië al ruim twee jaar lang heeft veranderd in een land vol bloedig geweld. Een woordvoerdster van deze geweldophitsende kerkelijke organisatie geeft toe dat dit de eerste keer is dat IKV Pax Christi pleit voor militair ingrijpen.
De Christelijke organisatie heeft zo duidelijk kleur bekend. De vlag van de oppositie-bendes zou dan ook misschien beter in hun logo geïntegreerd kunnen worden. Nu heeft Pax Christi gekozen voor de kant van landen als Saudi-Arabië, Qatar, Turkije en natuurlijk landen als de VS, Engeland en Frankrijk, die Syrië hetzelfde lot toewensen als Libië: de ultieme versnippering en chaos.

We hebben al eerder bericht over de partijdigheid van deze club, toen zij samen met Oxfam Novib al hun best deden om de Syrische regering te demoniseren, in januari 2013, zie daarvoor het artikel: Oxfam Novib en Pax Christi Steunen Syrische Bendes (2).


De reden die deze kerkelijke organisatie aanhaalt om nog wat extra geweld toe te voegen aan de cocktail in Syrië, is dat zij de burgerbevolking zouden willen beschermen tegen de agressie van het Syrische leger. Hieruit blijkt wel duidelijk dat IKV Pax Christi vooral luistert naar de geluiden van de oppositiebendes. IKV Pax Christi zou zich beter kunnen inzetten voor het stimuleren van een dialoog tussen de bendes en de overheid om zo op een vredige manier een eind te maken aan het conflict.

Tot nu toe zijn de bendes echter te koppig en eigenwijs, en doden ze liever iedereen die hen niet steunt in hun strijd voor een streng-islamitische staat, waarbij alle overheidsinstanties worden vernietigd, en iedereen die kritisch is, zijn leven niet zeker is. IKV Pax Christi die eigenlijk zegt, dat het vijfde gebod ('Gij zult niet doden'), even niet geldt, maar dient te worden vervangen door een gebod als: Gij zult degenen doden die vechten voor het behoud van een seculier Syrië.

Wellicht zou deze kerkelijke organisatie ook eens een babbeltje moeten maken met de Belgische priester Daniël Maes die via de mediawerkgroep Syrië, vanuit Qara in Syrië, geregeld bericht over de manier waarop de mannen - aan wiens kant IKV Pax Christi zich heeft geschaard - omgaan met de Christenen in Syrië (3). Zie ook het bericht over de vernieling van een Franciscanenklooster in Deir Al-Zour (4).

Als Jezus in een graf zou liggen, zou hij zich omdraaien.

NOTEN
(1) http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=24936
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/01/oxfam-novib-en-ikv-pax-christi-steunen.html
(3) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/04/19/priester-daniel-maes-zaatar-en-andere-kruiden/
(4) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/04/20/klooster-van-franciscanen-vernield-in-deir-al-zour/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten