dinsdag 23 april 2013

George Sabra, het tijdelijke hoofd van de Syrische Nationale Coalitie

Na het vertrek van Moaz al-Khatib hebben we even het gezicht van de Texaan Ghassan Hitto (1), gehad als een soort van voorzitter van de Doha-Coalitie, maar op een of andere manier hebben we nu weer een nieuwe frontman, en dat is iemand uit die oude Syrische Nationale Raad van weleer: George Sabra (2).

George Sabra, interim voorzitter Doha-Coalitie
Hij is dan waarschijnlijk de man waarmee de E.U. dealtjes gaat sluiten om toch olie weg te slepen uit Syrië, maar dan alleen uit de gebieden die door de bendes worden beheerst (3). Deze George Sabra zal net als zijn voorgangers geen enkele steun krijgen van de bendes in Syrië zelf, maar dat interesseert Europa niet.

Deze Sabra heeft ook al meteen van zich laten horen door Hezbollah ervan te beschuldigen zich te mengen in de strijd in de streek Qusayr bij Homs, waar veel bendeleden het tijdelijke voor het eeuwige hebben verwisseld de afgelopen week.

Met Sabra als interim-voorzitter lijken we eigenlijk ook weer een heel terug bij af wat betreft de ballingenregering van Syrië, een club die Hillary Clinton nog eens karaktiriseerde als niet representatief voor de Syrische bevolking.

NOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/metro-plaatst-per-ongeluk-foto-ghassan.html
(2) http://www.presstv.ir/detail/2013/04/22/299703/hezbollah-declares-war-on-syria-rebels/
(3) http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3710901-brussel-heft-olie-embargo-voor-rebellen-op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten