zondag 28 april 2013

Westers-Arabische Minderheid van de Wereld wil verdere Militarisering Conflict in Syrië - en Qatar's FC Barcelona

In de mythische geest van de westerse media bestaat het idee dat het beter zou gaan met Syrië zodra er nóg meer wapens worden geleverd aan de bendes en het liefst nog NAVO-bommen gaan vallen op het land. Eén ander hardnekkige mythe is het idee dat een meerderheid van de wereld ook dit standpunt zou delen, en zou denken dat president Assad van Syrië een enge dictator is, die zijn eigen bevolking uitmoordt en meer van dat soort mythisch taalgebruik.

Vrouwen in de Salafistische kledingstijl in bezette gebieden in Aleppo (1)
Zoals we in Nederland de Telegraaf  hebben die regelmatig deze mythe ververst in het collectieve bewustzijn van de Nederlandse burger (2), zo is daar in België De Morgen die ook voluit haar eenzijdige gal spuwt tegen het Nationale Syrische leger dat vecht voor het voortbestaan van een soeverein en seculier Syrië, gelardeerd met romantiek rondom de gewapende bendes.

In een artikel van 27 april 2013 (3,7) zien we weer een knap staaltje feitenverdraaiing in De Morgen. Een onderdeel van de westerse propaganda is om landen die pleiten voor dialoog en tegen verdere militarisering zijn, neer te zetten als een wat vreemde en ietwat gestoorde minderheid (4). Zo zien we de volgende zin in De Morgen verschijnen:
"Moskou is een van de weinige grootmachten die het regime van Bashar al-Assad steunt." (3)
Deze opmerking contrasteert sterk met wat de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland tijdens de NAVO-bijeenkomst in Brussel afgelopen week zei:
“Gedurende de laatste maanden is het steeds duidelijker geworden welke werkelijke bedreigingen we allen onder ogen moeten zien als de huidige status quo blijft bestaan, als alle pogingen om tot een dialoog te komen worden tegengewerkt door een minderheid van de internationale gemeenschap, welke uitermate agressief en zeer bloeddorstig is" (5)
Russische Minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov
Als we kijken naar de sterk uitgedunde hoeveelheid landen die nog tot deze agressieve coalitie tegen de Syrische Overheid behoren (6), dan kun je toch niet anders concluderen dat Sergej Lavrov hier veel dichter bij de waarheid zit dan de Morgen, want je kunt landen als Rusland, China, India, Iran en de meeste Latijns-Amerikaanse landen toch niet neerzetten als kleine landen.

De waarheid is eerder dat we hier te maken hebben met een stel westerse landen die met hun corrupte golfstaatvrienden streven naar een in hun geopolitieke ogen gunstige ontwikkeling, namelijk de vernietiging van de kritische staat Syrië, op een manier zoals het land Libië vernietigd is door deze zelfde bloeddorstige neo-koloniale coalitie bestaande uit landen als de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Turkije, Saudi-Arabië en Qatar.

De Qatar Foundation, opgericht door de grootste
Wapenleverancier voor Extremistische Moslims in Libië en Syrië,
Hamad bin Kalifa al-Thani, de Emir van Qatar.
Hoofdsponsor van FC Barcelona
Qatar wiens agressieve Emir Hamad bin Kalifa al-Thani, ook de oprichter was van de huidige shirt-sponsor van FC Barcelona. Het is ergens triest dat een voetbalclub als Barcelona zich zo verlaagd om te gaan rondlopen met een sponsor als de Qatar Foundation. Ze lopen nog net niet rond met T-shirts waarop het hoofd van deze militaire hoofdleverancier staat.

Voor beelden en achtergronden van een recente onthoofdingsorgie van de bendes die zo hartelijk worden gesteund door de sponsor van FC Barcelona, zie (8).


NOTEN
(1) http://akhbar.alaan.tv/page/jenan-moussa-aleppo-syria?/page/kurds-jenan-moussa-aleppo-syria
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/04/de-telegraaf-hakt-weer-eens-flink-op.html
(3) http://www.demorgen.be/dm/nl/9616/Onrust-in-het-Midden-Oosten/article/detail/1622960/2013/04/27/Informatie-Syrische-wapens-mag-geen-alibi-voor-interventie-zijn.dhtml
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/04/demonisering-van-poetin-en-rusland-in.html
(5) http://rt.com/news/lavrov-kerry-meeting-brussels-302/
(6) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/04/zelfs-nos-lichtelijk-sceptisch-over.html
(7) http://willyvandamme.wordpress.com/2013/04/27/misbruik-van-medelijden/
(8) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/04/28/rebellen-hongeren-nubbol-en-al-zahraa-uit-en-onthoofden-burgers/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten