zondag 29 januari 2012

Iran zegt binnen een maand 20% verrijkt Uranium te kunnen produceren

Op de dag dat de minister van oliezaken bekend maakt dat Iran de olie-export naar bepaalde landen binnen korte tijd zal stoppen, werd ook bekend gemaakt dat Iran binnen een maand in staat zal zijn om zelf Uranium platen met 20% verrijkt uranium te produceren.

In 2010 was er een overeenkomst gesloten tussen Iran, Turkije en Brazilië waarbij Iran 1200 kilogram aan nauwelijks verrijkt uranium op Turkse bodem zou uitwisselen met 20% verrijkt uranium (1). Om een kernbom te maken heb je verrijkt uranium nodig dat voor meer dan 90% uit U205-isotopen bestaat (2). Door de invloed van de VS is de deal van Turkije, Brazilië en Iran afgeschoten.

Als de theorie die de Ruiter presenteert (2) klopt dan is het westen vooral boos op Iran omdat ze eigenlijk zelf het monopolie op het verrijken van uranium willen houden. Als je daarbij optelt dat het waarschijnlijk wordt dat het Iraanse parlement een wet gaan maken die de onmiddelijke levering van olie aan Europa gaat stoppen (3), dan lijken er genoeg redenen te zijn voor de oorlogszuchtige westerse landen om een aanval te starten.

Alsof het niet redelijk is van Iran om te stoppen met levering van olie aan landen die zo agressief het land boycotten. Waarom zouden ze Europa de tijd gunnen om netjes rustig ergens anders hun olie te scoren? En waarom mag Iran geen verrijkt uranium produceren voor medische of energiedoeleinden zoals afgesproken in het Non-Proliferatie Verdrag waar Iran vanaf dag 1 een ondertekenaar van is?

Laat de economische agressie van de slaafse Europese volgzaamheid van Amerikaanse wetten zich maar keren tegen Europa zelf. Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten, wat Guido Westerwelle ook bazelt over redelijkheid (4). Wie is hier nou redelijk?

bron: http://www.presstv.ir/detail/223804.html

Voetnoten
(1) http://dhost.info/waterputklassiek/0121-turkije-en-brazilie-bereiken-meer-met-iran-dan-eu-en-vs.htm
(2) http://www.courtfool.info/nl_Overval_op_nucleaire_brandstofmarkt.htm
(3) http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/01/iraans-parlement-overweegt-wet-die-olie.html
(4) http://www.presstv.ir/detail/223744.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten