zondag 22 januari 2012

VS zenden stilletjes 12 duizend militairen naar Libië

Amerika heeft een overschot aan militairen die ze uit Irak hebben overgehouden. Deze worden nu op allerlei plekken in de wereld gestationeerd. Er is een nieuw beleid om in Australië actiever te worden (ter bedwinging van China volgens sommige critici), er zijn vele soldaten neergezet in o.a Israël, Koeweit, en nu is zaterdag 21 januari ook bekend geworden dat er dan toch uiteindelijk massaal 'boots on the ground' zijn gekomen in Libië (1).

Ze zijn geland bij de Libische oliestad Brega, waar het groene leger dapper heeft gestreden tegen de oorlogszuchtige NAVO-bombardementen die bedoeld waren om de regering van Libië omver te werpen. Zouden de Libiërs zich er nu van bewust worden dat ze de duivel hebben binnengelaten door in zee te gaan met de westerse corporatie-imperialististen uit Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten?

Meer nieuws over Libië: Ghoga opgestapt na weken van protesten in Benghazi (2)

Aanvulling: Yusuf Shakir, het TV-gezicht van de voormalige Jamahiriya-TV, zou op 23 januari hebben gezegd dat zowel Brega als Ras Lanuf geheel in handen zijn van Franse en Amerikaanse troepen (3): Er kan geen rebel of groene verzetsstrijder meer in.

Voetnoten
(1) http://www.presstv.ir/detail/222317.html
(2) http://www.presstv.ir/detail/222476.html
(3)  http://libyaagainstsuperpowermedia.com/2012/01/23/libya-a-message-from-dr-youcef-chakir-resistance-to-bani-walid-january-23-2012/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten