maandag 23 januari 2012

Europa trotseert Iran, Rusland en China door oliesancties tegen Iran af te kondigen

Op 23 januari 2012 hebben de landen in de Europese Unie zich geschaard achter hun imperialistische vriend, de Verenigde Staten door ook niet langer de olie uit Iran te importeren. Vanaf heden mogen er geen nieuwe contracten worden afgesloten en per 1 juli 2012 moet het helemaal afgelopen zijn met de olie uit Iran. Vooral voor Spanje, Italië en Griekenland levert dat een aardige uitdaging op.

Je zou kunnen spreken van een economische oorlogsverklaring van de hoogste orde en dat op basis van niets. Terwijl Iran altijd netjes meegewerkt heeft met de IAEA krijgt ze de westerse landen tegen zich omdat ze het recht gebruiken om kernenergie voor vredige doeleinden aan te wenden, maar Israël die gewoon in het bezit is van kernwapens wordt geen strobreed in de weg gelegd, ook al worden zij door geen enkele internationale organisatie gecontroleerd.

De EU laat zich leiden door een vaag rapport van de IAEA die waarschijnlijk voortkomt uit het werk van de Israëlische, Amerikaanse en Engelse geheime diensten, die uiteindelijk uit zijn op de val van de regering van Ahmadinejad (1). Daarnaast zijn ze natuurlijk grotendeels de lakeien van het grote rijk aan de andere kant van de Atlantische oceaan, dat ondanks haar ineenstortende economie en muitende bevolking nog altijd denkt met haar nationale wetten de internationale wereld te kunnen besturen, daarbij de VN volledig passerend.


Stel je eens voor dat China - ondanks een weigering in de veiligheidsraad - vele landen zou afgaan om hen diplomatisch te dwingen geen producten meer te kopen van Europa, met de dreiging dat ze anders niets meer uit China kunnen importeren?

Zie ook (2) en de analyse van Pepe Escobar (3)

VOETNOTEN
(1) Pepe Escobar wijst op een artikel in de Washington Post waar een regeringsmedewerker heeft gezegd dat het doel inderdaad is om de regering omver te werpen. Dit werd later snel door de washington post gewijzigd. Zie voor meer: http://www.moonofalabama.org/2012/01/wapo-corrects-iran-sanctions-regime-change-intent.html
(2) http://www.presstv.ir/detail/222631.html
(3) http://www.youtube.com/watch?v=fk-X1uW07ag (Pepe Escobar: EU shooting itself in the foot)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten