maandag 30 januari 2012

Syrische Oppositie weigert mee te werken aan Vredesonderhandelingen

Rusland heeft de verschillende partijen in Syrië uitgenodigd om rond de tafel te gaan zitten in Moskou om samen tot uitwisseling van wensen te komen. Zoals voorheen de VN haar best deed om vreedzaam overleg mogelijk te maken tussen strijdende groepen, lijkt nu Rusland deze rol op zich te hebben genomen.

Helaas weet de Syrische oppositie hoezeer ze gesteund worden door de Golfstaten, de VS en Europa, waardoor ze alleen maar te verliezen hebben als ze zouden gaan onderhandelen met de Syrische overheid. Ze willen alles en dus is onderhandelen alleen maar een zinloze tijdsverspilling.

Deze houding van de Syrische oppositie is sterk te vergelijken met de houding van de Libische Rebellen in de door de NAVO-georganiseerde staatsgreep in dat land. Ook daar zijn er door de Afrikaanse Unie, Venezuela en Rusland meerdere initiatieven geweest om met elkaar in gesprek te komen.

Evenals nu in de Syrische kwestie was de regering bereid mee te werken aan onderhandelingen, maar weigerde de oppositie omdat ze zich te sterk waanden. De NTC heeft nooit vreedzaam willen spreken met de Libische Jamahiriya, want hun begin-eis was al meteen dat er niemand van de familie Gaddafi meer een leidinggevende functie mocht hebben in het land. Dat is natuurlijk een vreemde manier van onderhandelen: de onderhandelingen zelf afhankelijk maken van je grootste eis.

gebruikte bron: http://www.presstv.ir/detail/223947.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten