zondag 22 januari 2012

Westen Knijpt Zimbabwe nog meer af met nieuwe Sancties

De Westerse landen hebben een aantal landen waar ze graag andere regeringen zien. Gaddafi was een doorn in het oog, evenals Gbagbo in de Ivoorkust. Soedan was te machtig, en die macht is al aardig gehalveerd door het land te splitsen. Andere landen op het lijstje van de westerse landen zijn Syrië, Iran en niet te vergeten Zimbabwe.Volgens Zimbabwe is de slechte economische toestand in het land voornamelijk te danken aan de enorme zware sancties die zijn opgelegd door het westen uit wraak tegen Mugabe omdat hij destijds de westerse machthebbers uit het land heeft gejaagd.

De meest recente sancties tegen de diamantenindustrie door de VS onderstreept nog maar eens dat het westen alles probeert in het werk te zetten om Zimbabwe te kunnen blijven isoleren, in de hoop uiteindelijk de macht van Mugabe te kunnen breken en een westers-vriendelijke regering in het zadel te krijgen.

Ik raad de lezer ook aan eens te kijken naar de laatste speech die Mugabe heeft gegeven in de Verenigde Naties in 2011 (2)

VOETNOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/222312.html
(2) http://www.youtube.com/watch?v=NvF7DH6lu3s

Geen opmerkingen:

Een reactie posten