dinsdag 31 januari 2012

Is Qatar een marionet van de VS?

Volgens de VN-vertegenwoordiger van Syrië bezetten de Verenigde Staten nagenoeg de helft van Qatar en is Qatar ook niet veel meer dan een marionet in de handen van de VS. Qatar heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de westerse staatsgreep in Libië en het vervolgens in chaos achterlaten van het Libische volk.

Kijk naar de uitspraak van de Syrische vertegenwoordiger, Bahar Ja'afari (op 1'25")Wat verder weer erg eng is, zijn de woorden van Susan Rice (0'18"), de Amerikaanse vertegenwoordiger bij de VN. Deze creep was ook een fel pleitbezorger voor de oorlog in Libië. Nu spreekt ze gewoon al openlijk over hoe goed het wel niet zou zijn als al-Assad zou opstappen: waar bemoeien ze zich in hemelsnaam mee?

Als Rusland vervolgens voorstelt om vredesonderhandelingen te houden tussen de Syrische regering en de verschillende oppositiegroepen wordt dat geweigerd (1). De overeenkomsten met de manier waarop het westen samen met de dictaturen van de golfstaten zijn schrikbarend.

Rusland en China zien dat gelukkig ook waardoor ze niet opnieuw hun handtekening plaatsen onder een vage resolutie die weer opnieuw kan worden uitgebuit door het schietgrage westerse NAVO-clubje dat iedere stem die hen tegenspreekt eerst probeert te vernietigen met economische oorlogsvoering, dan gesteund door hun westerse media overstappen op het werpen van bommen en het leveren van wapens.

Voetnoot
(1)  http://iraansnieuws.blogspot.com/2012/01/syrische-oppositie-weigert-mee-te.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten