zaterdag 13 juli 2013

Nieuwe Strijd tussen FSA en de Al-Nusra Bendes nabij Latakia en Aleppo

Zoals bekend bestaan de bendes in Syrië uit een ratjetoe van van alles en nog wat, waarbij er velen afkomstig zijn uit alle hoeken van de wereld. Soms gebeurt het ook dat de verschillende groepen met elkaar slaags raken. Een ontwikkeling van afgelopen week heeft de strijd aangewakkerd tussen FSA-bendes en de strengere Jabhat Al-Nusra islamisten.

De knuffelvrijheidsstrijders van het Westen
Donderdag 11 juli 2013 hebben de islamisten namelijk een commandant van het FSA omgelegd. Het betreft Kamal Hamami, die ook werkte onder zijn 'oorlogsnaam' Abu Bassir al-Ladkani. De FSA-bendes zweerden dan ook wraak te nemen. De moord was waarschijnlijk het gevolg van een onenigheid over wie een bepaalde checkpoint in de regio Latakia in handen mocht hebben.

In een artikel van the Voice of Russia (1) wordt ook gesproken over de ISIS, wat staat voor de Islamic State of Iraq and Syria: een groep extremisten die een Islamitische staat willen die zowel in Irak als Syrië zou moeten gaan ontstaan, waarschijnlijk. Deze club van terroristen worden niet echt gewaardeerd. Zo zou de bevolking in het noordelijke plaatsje Manbij gezongen hebben: "Eruit, eruit, eruit, de Islamitische staat van Irak en Syrië moet eruit".

Op zaterdag 13 juli werd ook bekend dat er gevechten waren uitgebroken in Aleppo tussen de FSA en de Al-Nusra extremisten (2). Hier zou het gaan om het uithongeringsplan zoals eerder besproken (3).


Die man uit Sydney in de bovenstaande video is zelf nog in Syrië geweest en is een ware jihadist, maar omdat er in Australië zware straffen staan op het vechten in het buitenland is hij toch maar snel weer naar Australië teruggekeerd. Hij heeft zich in november 2012 in een Australisch discussieprogramma goed laten kennen in een discussie met Syrian Partisan Girl (4).

NOTEN
(1) http://english.ruvr.ru/news/2013_07_12/Assassination-of-FSA-commander-is-declaration-of-war-in-Syria-8621/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2013/07/13/313619/militants-alqaeda-clash-in-aleppo/
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/07/nieuwe-strategie-van-fsaal-nusra-front.html
(4) http://worldmathaba.net/items/1946-insight-a-debate-on-syria

Geen opmerkingen:

Een reactie posten