zaterdag 13 juli 2013

Nieuwe Strategie van FSA/Al-Nusra Front: We hongeren West-Aleppo uit

Misschien kan John McCain ook eens gezellig op de foto met de mannen van het FSA/Al-Nusra Front uit Oost-Aleppo? Dan kan hij misschien ook in het Engels uitleggen dat zij hebben besloten dat er geen voedsel meer mag worden uitgevoerd vanuit Oost-Aleppo (dat grotendeels in handen is van de door de VS gesteunde bendes) naar West-Aleppo (dat in handen is van de overheid).


Door deze actie lopen zo'n 2 miljoen mensen het risico om niet genoeg te eten te hebben. Het idee achter het uithongeringsoffensief van de bendes is om zo de mensen te dwingen te vluchten zodat ze makkelijker West-Aleppo zouden kunnen veroveren op het Syrische leger. Ook hopen ze zo dat onwillige mensen van Aleppo zich misschien toch gaan aansluiten bij de bendes om te kunnen overleven. "Join us, or die starving".

Hieronder is nog een video te zien van hoe de mensen toch proberen voedsel te krijgen: soms wordt het zelfs verstopt in TV's. Laten we hopen dat dit de weerstand onder de bevolking tegen de bendes dermate vergroot dat ze worden uitgekotst door alle bewoners van Aleppo.Op 14 juli viel er een andere video over de uithongeringstechniek van de vrienden van de VS bij me op de mat. Hier meer interviews met mensen uit Aleppo over de ontstane situatie. De Gazet van Antwerpen heeft inmiddels ook aandacht besteed aan het uithongeringsoffensief van de door het buitenland bewapende Bendes (1).Update 17 juli 2013:
Inmiddels werd bekend dat er maar liefst 100 vrachtwagens Aleppo zouden zijn binnengereden met essentiële spullen, zoals bloem, voedsel en brandstof. Voor het eerst sinds maanden is het gelukt om deze goederen weer in Aleppo aangeleverd te krijgen (2).

NOTEN
(1) http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid1420442/hongersnood-dreigt-in-syrische-stad-aleppo.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten