zaterdag 13 juli 2013

Volgens Israëlische Media zat Israël achter aanval op wapendepot nabij Latakia op 5 juli 2013

Onze Israëlische 'vrienden' zijn nooit te beroerd om bommen te werpen op Syrië. Dat hebben ze het afgelopen jaar al meerdere keren laten zien. Nu wordt er zelfs in de Israëlische media gesproken over een recent bombardement nabij Lattaki in Syrië. Hier zouden Russische Yakhont-anti-scheepsraketten het doelwit zijn geweest volgens Haaretz, die hierbij CNN aanhaalt.

Een Israëlisch oorlogsvliegtuig
Vanzelfsprekend wordt hier niet al te veel aandacht aan besteed: Israël verdedigt zich immers, nietwaar? Laten we hopen dat het nieuwe S300-anti-luchtafweergeschut van Rusland snel in gebruik genomen kan worden, zodat dit soort bombardementen een stuk riskanter worden voor de Joodse agressor.

Lees overigens een recente analyse van Willy van Damme over de decennia-lange hetze tegen een Jood die op basis van de Talmoed vindt dat Israël eigenlijk niet had moeten worden gesticht. In de Talmoed zou immers staan dat het Joodse volk zich pas zou horen te verenigen als er een Messias was die hen zou leiden. Deze manier van denken heeft niet het mooiste losgemaakt in de Joodse wereldburger, waardoor  Moshe Aryeh Friedman de toorn van vele Joden in ontvangst heeft mogen nemen, waarbij alle smerigheid uit de kast gehaald wordt. (2)


Update 14 juli 2013: Volgens de Britse Sunday Times heeft Israël de aanval op Syrië van 5 juli niet uitgevoerd middels een vliegtuig, maar vanaf een onderzeeboot (3). Wel slim van onze Israëlische oorlogsvoerders, zelfs met de Russische S300 kun je niet veel uitrichten tegen een onderzeeboot. Maar, als ik even hardop denk: lagen daar ook tegenwoordig niet erg veel Russische vliegdekschepen?

Update 15 juli 2013: Allerlei varianten passeren de revue. Volgens een betrouwbare bron van RT heeft Israël de bombardementen uitgevoerd vanaf een Turkse basis. Stel je toch eens voor dat Turkije met Israël samenwerkt om een ander islamitisch land te bombarderen...lees er meer over op (4).

NOTEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten