woensdag 17 juli 2013

Taliban uit Pakistan stuurt Honderden Strijders naar Syrië om voor de Amerikaanse Zaak te vechten

Het blijft een rare boel in de woeste wereld van terroristische moslim-extremisten. In Afghanistan werden ze van harte gesteund door de VS in hun strijd tegen Rusland. In Libië waren het de beste vrienden van de Verenigde Staten in hun vernieling van Gaddafi's Jamahariya. In Syrië vechten de moslim-extremisten opnieuw aan dezelfde kant als Amerika.


Terwijl de VS ruim tien jaar dood en verderf heeft gezaaid in Afghanistan in hun strijd tegen de Taliban, zogenaamd om Osama Bin Laden te vinden, vinden de Amerikanen de Taliban nu ook weer in het strijdtoneel in Syrië. Gisteren berichtte ik nog over de steun van het congres aan het opleiden van strijders in Turkije om te gaan vechten tegen het Syrische Leger (1), en nu kunnen ze blij zijn met het bericht dat er nog eens honderden Taliban-jihadisten naar Syrië komen.

En aan welke kant stond de E.U. ook alweer? Ook aan de kant van de Taliban. En wie stond er niet aan de kant van de Taliban? Mohammed Dirar Jammo: hij werd vandaag dan ook vermoord in Zuid-Libanon omdat hij in politieke discussieprogramma's kritiek had op de werkwijze van de bendes in Syrië (1).


De bendes in Syrië snappen niets van het verschijnsel dialoog en kunnen alleen maar mensen doden die het niet met hen eens zijn. Dat soort lui blijven met bosjes Syrië binnenkomen, en Europa staat erbij en kijkt ernaar. Het is dat het al jaren zo bezig is, anders zou je je er haast over kunnen gaan opwinden.

Hieronder nog enkele fragmenten van een interview met de inmiddels wijlen Dirar Jammo:


Update 18 juli 2013:
Hieronder een korte reportage over de wens van de Talibanners uit Pakistan om mogelijk van Noord-Syrië hun nieuwe thuisbasis te maken. Weg uit de grotten van Waziristan...


NOOT
(1) http://sana.sy/eng/337/2013/07/17/492772.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten