donderdag 10 september 2015

Lavrov: Syrische Leger Meest Effectieve Middel tegen Islamitische Staat

Tijdens een persconferentie in Moskou zei de befaamde minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov dat het Syrische leger momenteel de meest geschikte kandidaat is om te steunen in de strijd tegen de extremisten van Islamitische Staat. Hij verklaarde ook dat Rusland, Syrië zal blijven steun in deze strijd (2).Hij voegde daar ook scherpzinnig aan toe dat veel van de spijtige ontwikkelingen in de regio het gevolg zijn van de Westerse landen die bezeten waren van het idee om de voor hen ongewenste regeringen ten val te brengen (1). Hij pleit er ook voor om vooral met de Syrische regering samen te werken om samen de krachten te kunnen bundelen om ISIS te bestrijden.

De minister van informatie van Syrië (1) voegt daar aan toe dat ook de landen die meenden Syrië te moeten straffen met economische sancties mede verantwoordelijk zijn voor de grote stroom van vluchtelingen hun kant op (2).

Het was duidelijk dat hij verwees naar de Europese Unie die nooit te beroerd is om landen economisch te boycotten om hun machtspolitiek kracht bij te zetten. Hoe lang blijven ze Assad nog straffen voor zijn strijd tegen de islamitische terreur in zijn land?

NOTEN
(1) http://presstv.ir/Detail/2015/09/10/428580/Libya-Syria-Damascus-US-Russia-Lavrov
(2) http://sana.sy/en/?p=54290

Geen opmerkingen:

Een reactie posten