dinsdag 17 september 2013

VN-Inspecteurs: geen Chemische Wapens gebruikt in Maadamiyah

Ook al is het inmiddels duidelijk geworden uit de resultaten van het onderzoek door de VN-inspecteurs dat er saringas is gebruikt in Zamalka/Ein Tarma (1), blijkt opmerkelijk genoeg dat er géén chemische wapens zijn ingezet in de wijk Maadamiyah (2) ten zuidwesten van het centrum van Damascus.

In een scherpe analyse van Mein Partei Buch (3) wordt verwezen naar de beweringen van de bendes dat er ook chemische wapens zouden zijn gebruikt in Maadamiyah. Uit het rapport van de VN-inspecteurs blijkt dat er in het geheel géén wapens zijn gebruikt in dat gebied.

Afbeelding afkomstig uit rapport - rode omhokking door Mein Parteibuch (3)
En dat terwijl dat toch echt wel is beweerd. Op de dag dat er monsters zijn genomen in dit gebied werden de VN-inspecteurs ook beschoten. Je zou haast denken om te voorkomen dat de bendes helemaal door de mand vallen. Hieronder een snapshot van een koeweitse nieuwspagina die bericht over het bezoek op 26 augustus 2013:

Bericht over bezoek VN-inspecteurs aan Maadamiyah,
waar helemaal geen chemische wapens blijken te zijn gebruikt. Klik om te vergroten.
Deze vondst lijkt niet breed uitgemeten te worden in de media. Als de bendes in staat waren om te liegen over vermeend chemisch wapengebruik in Maadamiyah, dan kun je ook je vraagtekens plaatsen bij de betrouwbaarheid van hun woorden als het gaat om de vermeende aanval door het leger op Zamalka in Oost-Ghouta. De combinatie betrouwbaarheid en bendes is overigens al lang niet meer van toepassing als je kijkt naar hun leugens de afgelopen jaren.

Inmiddels is er ook een rapport uitgekomen waaruit blijkt dat de helft van de strijders in Syrië extremisten, dan wel jihadisten zijn, die afkomstig zijn uit vele landen van over de wereld (5).

Met dank aan @Net_News_Global voor het wijzen op dit artikel van MeinParteiBuch.

Update 19 september 2013: Meer argumenten voor het gebruik van chemische wapens door de bendes zelf via (6).

NOTEN
(1) http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.519072&lon=36.344490&z=13&m=b
(2) http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.460088&lon=36.202183&z=13&m=b
(3) http://nocheinparteibuch.wordpress.com/2013/09/17/bombshell-no-cw-agent-was-found-in-environment-samples-from-moadamiyah/
(4) http://www.kuna.net.kw/ArticleDetails.aspx?id=2330109&Language=en
(5) http://rt.com/news/jihadists-dominate-rebels-syria-898/
(6) http://m.dailykos.com/story/2013/09/02/1235688/-Syrian-gas-rockets-appear-homemade-and-incapable-of-flying-5-10-miles-to-target

Geen opmerkingen:

Een reactie posten