dinsdag 24 september 2013

Koerdische Strijders in Syrië doden 83 Al-Nusra Militanten

In de noordelijke delen van Syrië waar Koerden de meerderheid vormen woedt er al geruime tijd een strijd tussen deze Koerden en militante jihadisten van het zogenaamde aan al-Qaida gelieerde al-Nusra Front. Gisteren en vandaag zouden in de provincie al-Raqqa 83 jihadisten de dood hebben gevonden door de inzet van de Koerden.

Een bebaarde Jihadist, strijdend voor de Islamitische Heilstaat in Syrië
Op deze manier wordt het voor het Syrische leger ook makkelijker om terrein terug te winnen, want de mannen van al-Nusra hebben het niet alleen aan de stok met de Koerden, maar sinds de FSA-mannen (de resterenden die zich klaarblijkelijk nog niet hebben aangesloten bij de extremisten) tegen McCain hebben gezegd dat zij zich zullen inzetten om extremisten het land uit te werken, zijn zij ook tot vijand verklaard.

Daarnaast hebben we ook nog eens de ISIS-groep die strijd voor een extremistischislamistisch Irak en Syrië. Ook zij liggen overhoop met het 'Vrije Syrische Leger' en ook nog eens met de extremisten van Al-Nusra, vooral na de dood van hun leider in de provincie Idlib, de Libische leider van ISIS, en een ander ISIS-kopstok van Tsjetsjeense afkomst. Zie voor meer achtergronden over deze onderlinge strijdende partijen een krachtig artikel van de Mediawerkgroep Syrië (2).

NOTEN
(1) http://en.alalam.ir/news/1519801
(2) http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/09/22/noodtoestand-in-al-dana-na-moord-op-emir-abu-abdullah-al-libi/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten