woensdag 11 september 2013

Rusland levert bewijs voor gebruik Chemische Wapens door Bendes in Syrië

Alexander Peshkov, voorzitter van de internationale commissie van de Russische Doema, heeft gezegd dat Rusland bewijzen heeft overhandigd aan de VN-veiligheidsraad over het gebruik van chemische wapens door de rebellen in Syrië. Hij verwees daarbij naar o.a. het gebruik ervan in maart 2013 nabij Aleppo (1).

Alexander Pushkov
De Verenigde Staten hebben zich in een lastig pakket gewerkt. Enerzijds willen ze niets liever dan de val van de President van Syrië, zoals ze meerdere malen hebben gezegd, maar door de slimme tactiek van Rusland, zijn ze nu in een situatie terechtgekomen waarbij ze - als ridders tegen het gebruik van chemische wapens - eigenlijk niet alleen met een strak gezicht kunnen zeggen tegen het gebruik ervan te zijn door het Syrische Leger (wat door allerlei kanten wordt ontkend, en niet wordt ondersteund door openbare bewijzen), maar dan eigenlijk ook tégen het gebruik ervan moeten zijn door hun vrienden - de tegenstanders van het Syrische Leger.

Als er onomstotelijk komt vast te staan dat het eigenlijk alleen de zogenaamde jihad-brigades zijn geweest die verantwoordelijk zijn voor de chemische aanvallen, dan zou de Verenigde Staten eigenlijk verplicht zijn om hen ook te veroordelen, waarmee hij dan impliciet de kant kiest van Assad, die namelijk al twee jaar strijdt tegen deze jihadistische moordmachines.


Pushkov heeft ook gewaarschuwd voor een andere valse-vlag-operatie, namelijk waarbij de bendes vanuit een gebied die in handen is van het Syrische Leger een aanval met chemische wapens zouden lanceren naar Israël om zo internationale steun voor hun streven naar een staatsgreep te forceren. Zie daarvoor ook het Syrische nieuwsbulletin van 11 september 2013.


Yossef Bodanksy levert nog meer argumenten die pleiten voor de theorie die stelt dat het vooral de verliezende jihadisten waren die chemische wapens hebben ingezet tegen de burgerbevolking om internationale militaire hulp te forceren. Hierbij wordt ook gesteld dat Saudi-Arabië een belangrijke rol heeft gespeeld bij de levering van deze wapens. Lees er meer over op (2).

Update januari 2014:  Een studie uit 2014 van de gerespecteerde Amerikaanse instituut uit Michican, het MIT toonde aan dat de chemische wapens nooit door het Syrische leger zouden kunnen zijn afgevuurd omdat het bereik niet zo groot was. Zie meer op de onderstaande video:


NOOT
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/09/11/323284/russia-passes-chemical-proof-to-unsc/
(2) http://www.worldtribune.com/2013/09/09/new-granular-evidence-points-to-saudi-involvement-in-syrias-chemical-weapons-terror-attack/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten