maandag 10 augustus 2015

Voormalig hoofd Inlichtingen Dienst VS: VS wilden juist het ontstaan van een IS-Kalifaat in Oost-Syrië en in Irak

De Luitenant-Generaal buiten dienst Michael Flynn, een voormalig hoofd van het 'Defense Intelligence Agency' onthulde tijdens een interview met Al-Jazeera dat de Verenigde Staten zich volledig bewust waren van het ontstaan van een extremistische Salafistische beweging in Syrië en dat ook moedwillig hebben laten ontstaan omdat zij de macht van de Syrische regering wilden breken (1).

Luitenant Generaal b.d. Michael Flynn
In een geheim rapport - dat inmiddels is vrijgegeven - uit augustus 2012 stond dat de "Salafisten, de Moslim Broederschap en Al-Qaida de drijvende krachten waren achter de opstand in Syrië. Zij werden ook gesteund door het Westen, de Golfstaten en Turkije."

Het rapport stelde ook dat "als de situatie zich verder zou ontwikkelen dat er uitgeroepen of misschien niet-uitgeroepe Salafistische staat zou kunnen ontstaan in Oost-Syrië en dat is precies wat de ondersteunende oppositie wenst om het Syrische regime te isoleren."

Dit interview met de heer Flynn toont wederom dat de VS bewust heeft meegewerkt aan het ontstaan van de Islamitische Staat. Waarschijnlijk verklaart het ook de halfzachte aanpak van ISIS door de VS (2).

NOTEN
(1) http://www.rt.com/usa/312050-dia-flynn-islamic-state/
(2) http://www.rt.com/op-edge/266569-us-isis-strategy-iraq/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten