woensdag 12 augustus 2015

Amerikanen Bombarderen ook niet-I.S.-posities in Syrië

Op woensdag 12 augustus 2015 berichtte de Iraanse nieuwszender Press TV dat er door bombardementen van de VS in Syrië acht burgers zouden zijn omgekomen (1). Op zich gebeurt het wel vaker dat Amerikanen burgers de dood in jagen. Zo hebben ze in Afghanistan en Noord-Pakistan met hun duivelse drones al vele honderden onschuldige slachtoffers gemaakt. Wat is er dan zo bijzonder aan dit bericht?

Een Amerikaanse F15
Niet alleen bombarderen de vijanden van Assad - zoals Saudi-Arabië en de VS - Syrië zonder toestemming van Damascus en zonder toestemming van de Verenigde Naties, maar ze bombarderen klaarblijkelijk nu ook in West-Syrië, waar helemaal geen Islamitische Staat is te vinden is. Als je kijkt op de kaart van de stand van zaken in Syrië van eind juli (2) dan zie je daar dat in de Noord-Westelijke provincie Idlib alleen zogenaamde 'rebellen/al-Qaida'-groeperingen actief zijn.

In het bronartikel wordt gesproken over de groepering Jaysh al-Sunna wiens munitiedepots het doel waren van de aanval van de Amerikaanse vliegtuigen.

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/Detail/2015/08/12/424434/US-Syria-Idlib-Atmeh-SOHR-Rami-Abdel-Rahman-
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2015/08/wie-heeft-de-macht-in-welk-deel-van.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten