woensdag 8 juli 2015

Waar zijn toch al die gematigde Oppositiestrijders die de VS en Turkije zo graag willen trainen?

Het Saudisch-Amerikaanse plan om de Syrische regering van President Assad ten val te brengen, heeft al tot ruim 200.000 doden geleid en de vorming van een bruut kalifaat over de grenzen van Syrië en Irak. Koning Salman de Hakbijl (2) van Saudi-Arabië, die zijn naam al snel vestigde door een recordaantal mensen te onthoofden zou niets liever zien dan een kalifaat dat zich uitstrekt van het Syrië tot aan de grenzen van het land dat naar zijn familie is genoemd.

Koning Salman de Hakbijl - Meester Koppensneller
Turkije heeft samen met Qatar deze agressie jegens de Syrische overheid altijd ondersteund en zijn er met zijn allen verantwoordelijk voor dat het nu al ruim vier jaar zo'n enorme hel is in Syrië.

Turkije en de Verenigde Staten hebben er van alles aan gedaan om een internationale coalitie te krijgen die de Syrische overheid kon onthoofden, maar vooral door landen als Rusland en China is dat niet gelukt. Al vanaf mei 2011 trainen ze de Syrische oppositie in landen als Jordanië en in Turkije zelf zoals de klokkenluidster Sibel Edmonds al in 2012 onthulden (3). Ze hebben velen extremisten getraind hoe ze kunnen doden in de hoop het bewind van Assad op de knieën te krijgen om zo de as Hezbollah-Iran te breken, alsmede iedere mogelijkheid dat er een pijpleiding vanuit Iran richting de middelandse zee zou kunnen komen.

Door jaren strijd is er weinig meer over van gematigde oppositie, en zijn het vooral de extremistische Jabhat al-Nusra, een hondertal extremistische brigades, en natuurlijk de bruten van de Islamitische Staat die de dienst uitmaken in het 'rebellengebied' van Syrië. Haast niemand durft nu nog te spreken van 'rebellen' na al die gruwelijkheden die ons scherm hebben bevuild. Toch blijven de Verenigde Staten en Turkije het proberen: ze wilden graag een leger van 15.000 nieuwe soldaten trainen om de strijd met Assad voort te zetten, alleen bleken hun snode plannen inmiddels toch in het water te vallen: het afgelopen half jaar hebben ze slechts 60 'gematigde oppositiestrijders' (1) kunnen trainen.

De onderlinge verhoudingen in het Midden Oosten
De Verenigde Staten lijken verder dan maar vooral in te zetten op het steunen van de Koerdische troepen, in de hoop dat zij dan in ieder geval uiteindelijk een stuk van Syrië kunnen overnemen voor hun Koerdistan. Daar wordt Turkije natuurlijk weer niet zo enthousiast van.

NOTEN
(1) http://rt.com/usa/272284-carter-syrian-rebels-training/
(2) https://willyvandamme.wordpress.com/2015/07/02/saoedi-arabigeen-schaamtegevoel/
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/10/franse-amerikaanse-en-engelse-troepen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten