dinsdag 23 september 2014

NOS propaganda verdedigt illegale agressie VS en Saudi-Arabië in Syrië door Veiligheidsraad te bespotten

Het is weer eens opmerkelijk hoe de media ons proberen te bespelen, met dit keer opnieuw de NOS aan kop. Natuurlijk zijn die mannen van de Islamitische Staat een ongehoorde ruige en agressieve club die dood en verderf zaaien in Irak en Syrië, maar geeft dat dan landen als de VS, Saudie-Arabië en Qatar het recht het land van hun aartsvijand, President Assad, te bombarderen?

Wouter Zwart besluit de Veiligheidsraad neer te zetten als ouderwetse
achterhaalde organisatie om het illegale karakter van de Amerikaanse agressie in Syrië te verbloemen
President Chavez vergeleek de Verenigde Staten al eens met een wilde hond die zich grenzeloos mengt in vele landen in de wereld, en dat lijkt nu ook weer het geval. Het verontrustende hiervan is echter dat de NOS dit gedrag vergoeilijkt. Op 23 september 2014, toen de VS begonnen met hun 'Arabische coalitie' van sjeiks en dictatuurstaten, koos de NOS ervoor om alles in het werk te stellen om deze actie van de VS te steunen.



Ten eerste was daar Wouter Zwart (1) vanuit New York die nabij het VN-gebouw vertelde dat het eigenlijk toch helemaal OK was dat enkele landen zoals Saudi-Arabië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en natuurlijk de meesterovertreder van het internationaal recht, de Verenigde Staten, de Veiligheidsraad volledig negeerden door een pleidooi te houden voor het vermeend oud en achterhaald zijn van de VN en het besluitingsproces.

Jan Eliasson
Vanzelfsprekend kregen in dit stukje China en Rusland de zwarte piet weer eens toegespeeld door beelden te laten zien waarin zij hun veto gebruiken in situaties in Oekraïne en Syrië. Vervolgens wordt Jan Eliasson,de ondersecretaris generaal van de VN er nog eens goed in het spotlicht gezet met zijn mening dat de Veiligheidsraad ineffeciënt zou zijn, en dan vooral door de veto's van Rusland en China.

Vanzelfsprekend wordt hier geen aandacht besteed aan al de Amerikaanse veto's die zijn uitgesproken over resoluties tegen bijvoorbeeld Israëlische agressie, en dat de veiligheidsraad juist zinvol is omdat het niet alleen de wil van het Westen vertegenwoordigt, maar ook van de vele andere miljarden mensen op deze planeet zoals India, China, Rusland en landen in Afrika en Zuid-Amerika die het veelal ook niet eens zijn met de plannen van de VS om op te treden in andere landen.

Ook wordt er geen aandacht besteed aan hoe fout het is gelopen toen de VS met politieke steun van ons Nederland - die nu opnieuw deze schending van het internationaal recht lijkt te steunen - Irak binnenviel zonder mandaat van de VN, of hoe de VS het VN-mandaat hebben misbruikt om een staatsgreep bijeen te bombarderen in Libië. Nee, nu lijkt VN-mandaat opeens helemaal niet meer nodig en mogen landen gewoon andere landen bombarderen omdat opeens een agressie groep Europeanen begint te onthoofden, en Koerdische olievelden lijkt te gaan veroveren (2).

Eelco Bosch van Rosenthal doet alsof de toestemming van
Partijdige S.G. van de VN Ban Ki Moon belangrijker is dan een besluit van de Veiligheidsraad
Om maar niet teveel aandacht te geven aan de schending van het Internationaal recht wordt later ook Eelco Bosch van Rosenthal aan het woord gelaten. Hij verdedigt eveneens vanuit New York de illegale aanval van Amerika en haar duistere Arabische kornuiten op Syrië door te benadrukken dat de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki Moon, het ook wel prima vindt als de de Veiligheidsraad wordt gepasseerd (3). Dat Ban ki Moon vooral het perspectief van het Westen steunt weten we al langer (4, 5, 6)

Verderop wordt nog even gezegd dat Syrië en Iran wel zijn geïnformeerd over de aanstaande bombardementen: alsof dat dan toch maar aangeeft dat de Verenigde Staten het heel netjes doen. Als je echter een beetje verder kijkt dan zijn het juist de landen van het Arabische schiereiland geweest die als meestersponsoren achter het ontstaan van de Islamitische Staat hebben gestaan. Het is dan toch de wereld op zijn kop dat deze landen nu zouden moeten worden omarmd als helden die strijden tegen het Islamitisch extremisme. Iran en Syrië hadden nog voorgesteld om samen te werken met de VS, maar dat heeft Obama geweigerd (8).

Inmiddels is Syrië alweer het zevende land dat president Obama heeft gebombardeerd in de zes jaar dat hij president is. Zoals gebruikelijk sinds 1942 zonder een land de oorlog  te verklaren (7).

Al sinds 2011 spreekt president Assad over meedogenloze islamitische terreur, waardoor vele Syriërs zijn vermoord, waarbij onthoofdingen al vroeg werden ingezet, maar geen haan die daar naar kraaiden. Nu Europeanen worden onthoofd moet er wel opeens grootschalig worden opgetreden tegen de monsters die jarenlang zijn gevoed door de VS en haar 'Arabische bondgenoten'.

NOTEN
(1) http://nos.nl/video/701951-wouter-zwart-de-vijf-arabische-landen-konden-nu-ingrijpen-in-syrie.html
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2014/09/de-valse-coalitie-tegen-de-islamitische.html
(3) http://nos.nl/video/701977-bombardementen-volgden-snel-na-aankondiging-obama.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/02/ban-ki-moon-laat-zien-dat-hij-partij.html
(5) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/westerse-marionet-ban-ki-moon-steunt.html
(6) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/03/vn-afgezant-syrie-laat-we-een-eind.html
(7) http://rt.com/usa/190048-usa-bombing-six-country/
(8) http://rt.com/news/189752-iran-us-isis-cooperation-offer/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten