maandag 29 september 2014

De 'gematigde' Oppositie in Syrië steunt IS en protesteren tegen bombardementen door VS

President Obama heeft niet alleen besloten om buiten de VN om Syrië te bombarderen zonder goedkeuring van de Syrische overheid, alleen omdat hij een Amerikaan is, en Amerika natuurlijk een exceptionele staat is die meer te zeggen heeft dan andere staten. Hij heeft ook besloten om de in zijn ogen 'gematigde oppositie' te steunen in Syrië in haar strijd tegen de Syrische overheid en I.S.

"No to the Secular State"
In de onderstaande video kun je beelden zien van mensen van de zogenaamde Ahrar-al Sham, welke behoort tot het 'Islamitische Front' en vooral worden betaald en van wapens worden voorzien door Saudi-Arabië. Zij demonstreren tegen de bombardementen van de VS en hun andere financiers op Syrisch grondgebied. Ze doen dan niet omdat ze vinden dat er volkenrechterlijk geen mandaat voor is, maar vooral omdat ze de Islamitische Staat willen steunen. Ze liepen dan ook rond met de zwarte vlaggen die zo kenmerkend zijn voor de extremistische moslimtak.


Deze beelden zijn afkomstig van Houla in de Homs-provincie. Met dank aan Eretz Zen en zijn onophoudelijke vastberadenheid om de andere kant van de Syrische oorlog te laten zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten