woensdag 17 september 2014

De Valse Coalitie tegen de Islamitische Staat - Propaganda slaat wederom toe

In deze tijden waarin de conflicten rondom Syrië, Irak en Oekraïne veel aandacht vragen is het van belang om niet te trappen in de val van de propaganda. Het is erg aanlokkelijk om je gezond verstand te laten bedwelmen door krantenkoppen en deskundigen die steeds het standpunt van de regering lijken te verdedigen.

Met betrekking tot Syrië wordt er door de V.S. gesproken over het aanvallen van de Islamitische Staat, ook al zou dat inhouden dat er in Syrië - zonder de toestemming van de Syrische overheid - gebombardeerd zou moeten worden. Gelukkig hebben o.a. Frankrijk, Duitsland en Rusland zich tegen deze grensoverschrijdende Amerikaanse agressie gekeerd.De Syrische minister van Voorlichting Omran al-Zoubi (1) heeft zich verder uitgelaten over de absurditeit van de samenstelling van de zogenaamde Internationale Coalitie tegen de Islamitische Staat. De aanwezigheid van landen als Qatar en Saudi Arabië bij deze coalitie is volgens hem een lachertje omdat zij juist de landen zijn die als hoofdsponsors bekend staan voor de Islamitische extremisten in Syrië. Zij waren het die vooraan stonden om de seculiere president Assad te dwingen af te treden. Landen als Rusland en China zijn niet welkom. De voormalige premier al-Maliki had het er nog over dat juist Qatar en Saudi-Arabië de oorlog hadden verklaard aan zowel Syrië als Irak (2). Nu zouden deze landen te vertrouwen zijn in hun strijd tegen IS?

De werkelijke reden dat de VS zich nu opeens richten op de strijd tegen ISIL is vooral omdat Amerikaanse belangen in het geding komen, zoals de olievelden in het Koerdische deel van Irak. De terroristenstensteun is simpelweg uit de hand gelopen, zoals het ook in Libië en Afghanistan mislukt is.

NOTEN
(1) http://www.sana.sy/en/?p=13224
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2014/03/iraakse-premier-al-maliki-saudi-arabie.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten