woensdag 5 december 2012

Duizenden Amerikaanse soldaten komen aan nabij Syrische wateren op USS Eisenhower

Nadat op dinsdag 4 december de NAVO heeft toegestemd in het plaatsen van Patriots (1), en naar verluid ook van de zogenaamde THAD en Aegis-systemen (2), zijn er ook duizenden militairen aangekomen nabij de Syrische kust op het vliegdekschip de USS Eisenhower.

De USS Eisenhower
Volgens bepaalde debka-files (Israëlische 'geheime' informatie) zou de VS momenteel al o.a 10.000 militairen kunnen inzetten, 17 oorlogschepen en 70 straaljagers/bommenwerpers. Een VS-vertegenwoordiger zou hebben gezegd dat de spieren al klaar zijn om aangespannen te worden, zodra dat wenselijk is. De operatie zou binnen enkele dagen gestart kunnen worden.

Ondertussen zijn ook twee Russische schepen aangemeerd in het Syrische Tartous om bij te tanken (4).

De Jordaanse koning Abdullah II heeft gezegd dat Jordanië niet zal deelnemen aan een militaire actie tegen Syrië (5).

Het ziet er verder naar uit dat de VS de Syrische tak van Al-Qaida, het al-Nusra front op de lijst van verboden terroristische organisaties gaat plaatsen (6).

Sinds de internetblokkade van 29-30 november is het niet meer mogelijk gebleken om de website van Sana te bereiken. Ook het vaak nog wel enigszins toegankelijke http://http://208.43.232.81/ is al haast een week niet meer te betreden.

NOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/12/russische-poezie-tijdens-gesprek-tussen.html
(2) “The protection from NATO will be three dimensional; one is the short-range Patriots, the second is the middle-range Terminal High Altitude Air Defense [THAD] system and the last is the AEGIS system, which counters missiles that can reach outside the atmosphere,” Foreign Minister Ahmet Davutoglu said. (bron: 3)
(3) http://rt.com/usa/news/us-eisenhower-syria-military-369/)
(4) http://breakingnews.sy/en/article/8977.html?m=0
(5) http://breakingnews.sy/en/article/8978.html?m=0
(6) http://breakingnews.sy/en/article/8966.html?m=0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten