zaterdag 8 december 2012

Voormalige VS-kolonel noemt Westerse Beschuldigen over Dreiging Chemische Wapens in Syrië absurd

Hieronder volgt een interview met Lawrence Wilkerson, een gepensioneerde kolonel die actief heeft meegeholpen met de speech van de Minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell tijdens de bijeenkomst van de VN in 2003 waarmee de VS de wereld had voorgelogen over de zogenaamde massavernietigingswapens van Saddam Hoessein.

In dat interview stelt hij dat het Westen opnieuw hetzelfde excuus wil gebruiken om militair te kunnen ingrijpen in Syrië. Hij vindt de beschuldigingen absurd dat president Assad chemische wapens zou gebruiken tegen zijn eigen volk (1). Zelfs ten tijden van de strijd in Hama van 1982 door zijn vader Hafez Assad zouden er volgens Robert Fisk geen chemische wapens zijn gebruikt (2).Ondertussen schaart ook Engeland zich achter de VS met betrekking tot het hebben van 'aanwijzingen' dat president Assad chemische wapens zou gaan inzetten tegen zijn eigen volk (2). Wilkinson stelt dat net zoals voor de invasie in Irak, de gegevens van de geheime diensten zeer onbetrouwbaar zijn, en bovendien vooral worden opgeklopt door de politieke wens om Syrië op haar knieën te krijgen, zodat de weg vrijkomt om ook Iran te onderwerpen aan de macht van het Westen.

Meer over de chemische wapens hype in een video van 7 december:


De onderminister van Buitenlandse Zaken, Faisal Miqdad, die sommigen wellicht nog kennen van het vrij onbetamelijke interview dat Sander van Hoorn met hem had op 14 november j.l. (3), zegt in de onderstaande video dat de vijanden van Syrië mogelijkerwijs het eventuele gebruik van chemische wapens door de FSA-bendes en die van Jabhat al-Nusra zouden kunnen gaan gebruiken om interventies te gaan plegen in Syrië.NOTEN
(1) http://rt.com/news/syria-chemical-weapons-us-intelligence-574/
(2) http://rt.com/news/syria-chemical-weapons-assad-608/
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/11/sander-van-hoorn-behandelt.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten