donderdag 20 februari 2014

Verzoening tussen partijen in verschillende dorpen nabij Damascus

Gelukkig zijn er soms ook positieve geluiden te horen uit Syrië. Terwijl de E.U. en de VS hun hongerige ogen lijken te hebben gericht op de steun van de oppositie in de Oekraïne om daar een machtsgreep te forceren om een Europa-gezinde regering in het zadel te werken, zijn er succesvolle verzoeningsmomenten te registreren in verschillende dorpen in de buitengebieden van Damascus.

Verzoening in Syrische dorp Babbila
In de plaatsjes Babbila, Yalda en Beit Sahem zijn de gewapende militanten in gesprek geraakt met het leger en met de plaatselijke bevolking. Ze hebben uiteindelijk besloten dat ze beter samen kunnen werken om de buitenlandse vijanden die Syrië infiltreren aan te pakken dan dat ze de strijd met elkaar moeten aangaan. Ze hebben de wapens neergelegd en zijn dan ook te zien op foto's waar ze broederlijk naast elkaar staan.

In de onderstaande video vertelt een man dat hij hoopt dat de verzoening van een plaats als Babbila ook een voorbeeld mag zijn voor de grotere steden als Raqqa en Der Azzour waar nog veel macht in de handen is van extremisten.


Zie ook: http://www.reuters.com/article/2014/02/18/us-syria-crisis-truce-photos-idUSBREA1H1AJ20140218

Geen opmerkingen:

Een reactie posten