maandag 13 januari 2014

ISIL-mannen hernemen hun posities en doden vele Militanten van andere Bendes in Raqqa

In de regio Raqqa in Syrië hebben de mannen van ISIL (Islamitische Staat van Irak en de Levant) wraak genomen op Al-Qaida, al-Nusra en andere militantenbewegingen door meer dan honderd mannen een kogel door het hoofd te schieten (1). Hierdoor hebben ze nagenoeg alle gebieden weer heroverd die ze hadden verloren. Ze hebben de grensplaats Tel Abiad (2) weer heroverd wat gepaard ging met veel bloedvergieten.

Mohammed al-Adnani Shami - woordvoerder van de ISIL-moordcommando's

Een lid van de ballingenclub van de Syrische Nationale Coalitie, Abdallah Farraj, zei dat het een zware klus zou worden om ISIL uit Raqqa weg te krijgen. Alleen met hulp van luchtaanvallen vanuit Turkije zou er iets kunnen veranderen aldus deze Farraj.

Ondertussen zou het Syrische leger weer vorderingen hebben gemaakt in de regio rondom Aleppo (3). Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat Assad toch wel zeker de minste van de kwaden is in Syrië, in vergelijking met al die extremistische doodseskaders die met hun ideologie een excuus menen te hebben om iedereen te doden die het niet met hen eens is.

Ook Willy van Damme heeft opnieuw een prachtig artikel geschreven over de rol van de westerse pers in het ophitsen van jongeren om zich te laten radicaliseren als extremist in Syrië (4).

NOTEN
(1) http://rt.com/news/isil-executes-dozens-islamists-500/
(2) Tal Abyad zou een voornamelijk Koerdisch grensplaatsje zijn. Zie http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/07/al-qaida-houdt-nog-altijd-200.html
(3) http://www.presstv.ir/detail/2014/01/13/345350/syrian-takes-full-control-of-aleppo-areas/
(4) http://willyvandamme.wordpress.com/2014/01/13/pyromanen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten