woensdag 8 januari 2014

De ISIL roept op tot vernietiging van andere bendes in Syrië

De mannen die zichzelf identificeren met de groep van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL), in het Nederlands vaak beschreven als de ISIS (Islamitische Staat van Irak en Syrië), hebben een typische actie uitgevoerd door op te roepen voor de vernietiging van alle andere groepen militanten die strijden tegen de regering van president Assad (1).

"Als jullie niet met ons samenwerken zullen we jullie vernietigen"
De ISIL, die het stadje Raqqa als grote trofee hebben, bestaat vooral uit buitenlandse strijders die gaan voor een streng islamitische kalifaat dat zowel Irak als Syrië omvat. Zij zijn het ook die de afgelopen weken in het Iraakse Fallujah flink hebben huisgehouden en een deel van de stad in bezit hebben genomen.

Het Al-Nusra front, ook al geen lekkere jongens, hebben nu opgeroepen om een staakt-het-vuren in te lasten met weer een andere groep, namelijk het zogenaamde Vrije Syrische Leger van Idriss. Deze zaten elkaar namelijk ook nog uit te moorden.

Inmiddels is bekend geworden dat een hoofdkwartier van de ISIL gevallen zou in Aleppo waarbij tientallen mensen zouden zijn gedood.

Het is een raar rommeltje daar in Syrië en Irak. Zo heeft Obama president Assad tot vijand verklaard, maar tegelijkertijd steunt Obama wel president al-Maliki van Irak met wapens en drones zodat Irak zich kan verdedigen tegen terroristische bendes zoals ISIL, en die ISIL is natuurlijk dezelfde als die in Syrië, waardoor Obama eigenlijk Assad steunt in zijn strijd tegen diezelfde organisatie van bloeddorstige mafkezen.

Maar goed. Dit zijn allemaal gunstige ontwikkelingen voor het Syrische leger omdat zij vrij rustig kunnen toekijken hoe de bendes elkaar afslachten, zodat zij uiteindelijk hun slag kunnen slaan om ze uiteindelijk allemaal het land uit te drijven, zodat uiteindelijk de rust weer kan wederkeren in Aleppo en de rest van Syrië. Ik denk dat veel Syriërs inmiddels sterk terugverlangen naar de tijd toen er nog vrede heerste in hun land. Ook vermoed ik dat velen hun buik vol hebben van al die extremistische lieden uit vele tientallen landen die vooral vechten voor zichzelf en niet voor het Syrische volk.

BRONNEN:
(1) http://www.presstv.ir/detail/2014/01/08/344361/isil-pledges-to-crush-rivals-in-syria/
(2) http://www.presstv.ir/detail/2014/01/08/344463/iraq-pm-promises-to-uproot-alqaeda/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten