vrijdag 26 juni 2015

Onthoofding in Frankrijk veroorzaakt door Europees Buitenlands Beleid rondom Libië en Syrië

Op 26 juni 2015 konden we onze ogen uitwrijven bij het bericht dat er op Europese bodem, en wel in het oosten van Frankrijk, in het plaatsje Saint-Quentin-Fallavier, nabij Lyon, een aanslag was geweest op een Franse chemische fabriek, waarbij iemand werd onthoofd. Zijn hoofd werd enkele tientallen meters verderop gevonden, nog net niet op een hek gespiest (1).

Kasteel op berg bij Saint-Quentin-Fallavier - voorlopig zonder zwarte vlag
Voorheen zag je dit soort brute onthoofdingen niet zo snel langskomen, behalve dan in landen als Libië, maar vooral in Syrië (en natuurlijk in het met het westen goed-bevriende land Saudi-Arabië, waar men momenteel probeert een record te breken met het aantal onthoofdingen, maar dan georganiseerd door de staat (2).

Ergens lijkt er wel een soort van rechtvaardigheid zich uit te spelen door de komst van dit soort salafistische takfiri-mafkezen naar Europa. Het is immers Europa geweest die volgzaam het buitenlandse beleid van de Verenigde Staten steunden door niet alleen de veiligheidsraad te bedonderen door Libië volledig plat te bombarderen en bovendien de leider van dat soevereine land te doden door de vluchtkonvooi te stoppen zodat de moordenaars hun gang konden gaan.

Hierdoor is Libië een vrijplaats geworden voor islamisten - en bovendien ook wederom een populair doorreisland voor Afrikaanse vluchtelingen die naar Europa willen vluchten. Een nog grotere fout heeft Europa - met wederom Frankrijk voorop - gemaakt door blindelings de oppositie te steunen in Syrië en felle taal te uiten naar de zittende president van wederom een soeverein land.

De Franse president Hollande die in 2012 samen met landen als Saoedi-Arabië, Nederland
 en Qatar een staatsgreep in Syrië wilden bewerkstelligen door een
burgeroorlog in Syrië verder te voeden door een blok tegen Assad te smeden.
In 2012 waarschuwde de door de Westerse media heftig gedemoniseerde Russische president Poetin de Europese leiders al voor het zo steunen van een partij in een binnenlands conflict: niet alleen ging dat tegen het internationaal recht in, maar bovendien kon het extremististen aan de macht brengen in Syrië, wat zich kon gaan wreken doordat ze van daaruit naar Rusland en ook naar West Europa konden trekken (3).

Het kon Europa en de VS echter geen barst schelen en zij zijn door gegaan met het demoniseren van president Assad (met de hulp van o.a. de Amerikaanse propaganda-tak van Amnesty International (4)) en het volop steunen van de oppositie, waarbij landen als Turkije bereidwillig hun grenzen openden om het tuig van meer dan 40 landen toe te laten om een kalifaat te kunnen stichten, en zeker geen democratisch Syrië.

Saudi Arabië heeft het wel het meest bond gemaakt door gewoonweg salarissen te geven aan de Salafistische strijders in Syrië in hun honger om de sjiïetische moslims van de aardbodem weg te vegen. En nu zijn ze met hun even schijnheilige partners uit de Verenigde Staten Islamistische Staat aan het bombarderen, met naar verluid slechts 14 bombardementen per dag (5).

De EU handhaaft nog altijd in al haar arrogantie koppigheid de sancties tegen de seculiere regering in Syrië terwijl ze dat land juist zouden moeten helpen in hun strijd tegen de extremisten van Islamistische Staat.

Zoals Willy van Damme al zei na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo (6), eigenlijk is het een vorm van boontje komt om zijn loontje voor Europa: je kunt je niet zomaar inmengen in allerlei landen en daarbij de meest agressieve extremisten steunen met wapens en media-propaganda en dan denken dat je daarmee kunt wegkomen.

Enkele uren na dit artikel verscheen er van Van Damme ook een artikel over deze terreuraanslag (7).

 BRONNEN
(1) http://rt.com/news/269890-france-attack-industrial-complex/
(2) http://rt.com/news/256757-saudi-arabia-beheadings-rights/
(3) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/11/putin-waarschuwt-westen-tegen-haastige.html
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/walgelijke-leugens-van-amnesty.html
(5) https://willyvandamme.wordpress.com/2015/06/25/vs-en-isis-een-symbolische-strijd/
(6) https://willyvandamme.wordpress.com/2015/01/07/frankrijk-en-de-salafistische-terreurboontje-komt-om-zijn-loontje/
(7) https://willyvandamme.wordpress.com/2015/06/26/terreuraanslagvrienden-franse-republiek-slaan-terug-toe/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten