donderdag 18 juni 2015

Burgers uit Syrische Stad Al-Suwayda Melden zich aan bij Syrische Leger om hun plaats te beschermen

Terwijl de VS in Syrië vooral geïnteresseerd lijken in het werkelijk bombarderen van de Islamitische Staat indien zij daarbij de Koerden helpen, en het Amerikaans-Europese beleid er nog altijd op gericht is om president Assad van Syrië tegen te werken, zijn het de burgers die er wél voor kiezen om hun land te beschermen tegen die haast onuitputtelijke stroom van takfiri-extremisten.

In het plaatsje Suwayda hebben honderden mannen zich aangemeld om het Syrische leger te steunen om zo hun eigen stad in het zuid-westen van Syrië te beschermen. In de onderstaande video kun je horen hoe ook voormalige soldaten zich opnieuw aanmelden.


Het blijft erg triest dat wij als Europeanen deze burgers die zich aansluiten bij het Syrische leger eigenlijk demoniseren, terwijl wij hun tegenstanders ook demoniseren omdat het vaak lui betreft die verbonden zijn aan groepen als het al-Nusra front of de Islamistische Staat.

Het zou minister Koenders sieren als hij eens bespreekbaar zou maken dat wij president Assad en het Syrische leger niet langer boycotten, maar juist steunen in hun strijd tegen extremisme.

 bron: http://presstv.ir/Detail/2015/06/18/416454/Middle-East-Syria-AsSuwayda-alNusra-Front

Geen opmerkingen:

Een reactie posten