woensdag 19 augustus 2015

Uitgelekt: Franse Geheime Dienst richtte zelf de Libische Nationale Coalitie op in 2011 voor Handelsdoeleinden

In een heerlijk stuk van de uitmuntende onderzoeksjournalist Willy van Damme (1) een analyse naar aanleiding van een uitgelekt stuk over de smerige praktijken van de Franse Geheime Dienst die de twee toekomstige leiders van de Oppositie-regering in Libië blijken betaald te hebben om hen later te kunnen herkennen, met als tegenprestatie het toekennen van allerlei oliedeals voor Frankrijk.


Bij wijze van uitzondering heb ik het betreffende stuk hieronder gekopieerd, met dank aan de heer van Damme voor zijn scherpte. Lees vooral ook zijn andere doortastende analyses.




De DGSE in actie
Het verhaal raakte publiek als een gevolg van de hetze in de VS van de Republikeinse Partij tegen de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. Centraal hierbij staan de emails die ze via haar eigen private server ontving en niet zoals het hoort via die van het ministerie van Buitenlandse Zaken toen ze in die functie overal rondtoerde.


Het betreffen ditmaal enkele emails afkomstig van een zekere Tyler Drumheller, een geheim agent van de CIA, die haar via adviseur Sidney Blumenthal bereikten. Deze mails handelen over wat er in 2011 rond Libië gebeurde en vooral dan over het Franse optreden daar.


De opstand tegen president Moeammar Kadhaffi begon officieel begin februari 2011 in de stad Benghazi en leidde tot de vorming op 27 februari 2011 van de Nationale Overgangsraad met Mustafa Abdoel Jalil en generaal Abdoel Fatah Younis. Waarna Frankrijk die Overgangsraad reeds op 10 maart erkende als zijnde de wettige regering van het land.
Mustafa Abdul Jalil - 5
Mustafa Abdoel Jalil was volgens openbaar geraakte geheime documenten van de Amerikaanse geheime dienst CIA te koop/a vendre. In ruil voor Frans geld liet hij de regering van Moeammar Kadhaffi vallen en hielp hij zijn land zo mee in de vernieling. Op 5 maart 2011 wist hij al te zeggen dat een westerse land zijn Overgangsraad snel als de wettige regering zou erkennen. Hij kon het natuurlijk goed weten.
In wezen echter waren volgens een memo van de CIA van 22 maart 2011 er al eind februari geheime agenten van de Franse buitenlandse spionagedienst DGSE naar Benghazi getrokken en hadden er contact opgenomen met Jalil en Younis en hen geld en advies gegeven om zo’n raad op te richten.


Een ‘spontane’ opwelling
En mits ze de Franse belangen in Libië, vooral dan in de olie-industrie, zouden verdedigen zou men hen als de wettige regering erkennen. Nog volgens dit memo van Drumheller gingen Jalil en Younis hiermee akkoord.


Waarna dan in een zogenaamd spontane opwelling van verontwaardiging de Frans-Joodse intellectueel Bernard-Henri Levy op 4 maart 2011 met Jalil een gesprek had en luidkeels aan Sarkozy vroeg om die door ‘woesteling’ Kadhaffi bedreigde Libiërs te redden.


In wezen, zoals een memo van 5 mei 2011 stelt, was Levy daar alleen om de Franse zakelijke belangen te dienen. Misbruik makende van zijn status van journalist had hij nieuwe gesprekken met zijn Libische vrienden en zorgde hij ervoor dat de leiders van die Overgangsraad hun handtekening zetten onder de belofte zorg te dragen voor de Franse zakelijke belangen.


Bernard Henri Levy - 2
De Franse filosoof Bernard-Henri Levy (foto) wou het Libische volk in ‘bescherming’ nemen. Feitelijk verdedigde hij echter de Franse zakelijke belangen en offerde hij hiervoor zeer veel Libische mensenlevens op. Hier op deze foto wil hij eveneens het Syrische volk ‘helpen’. Ook in Oekraïne stond hij aan de kant van het ‘volk’ en steunde deze opperzionist volbloed fascisten zoals Pravy Sektor, de erfgenamen van de SS en de Holocaust.
Het eerste memo van Drumheller heette daarom ook: “How the French created the National Libyan Council, ou l’argent parle’ (Hoe de Fransen de Nationale Libische Raad stichten, of hoe geld praat). De contacten met de DGSE liepen volgens die nota’s via agenten van de DGSE in Cairo.


Franse zakenlui
Volgens het memorandum van 5 mei 2011 zouden daarbij ook zakenlui van onder meer Total, Vinci, EADS en Thalys gebruik makende van zogenaamd humanitaire vluchten in Libië verdere gesprekken gehad hebben met die Overgangsraad. Volgens een derde nota van de CIA van september 2011 zouden de Fransen daarbij geëist hebben dat ze 35% van de Libische olierijkdom zouden krijgen.


In de praktijk liep echter alles mis. Zo was er ook de Italiaanse oliegigant ENI – en Italië is de vroegere kolonisator – en lagen verder nog Russische en Chinese firma’s op de loer voor die buit. Bovendien werd Younis nadien op 28 juli 2011 in onopgehelderde omstandigheden vermoord. Volgens een nota van Drumheller op vraag van Jalil, toen de voorzitter van de Libische Overgangsraad.
Moeammar Kadhaffi - 5
Nicolas Sarkozy liet de Libische president Moeammar Kadhaffi (foto) vermoorden om zo beter de Franse zakenbelangen te dienen. In ruil kreeg Frankrijk sindsdien echter al een serie aanslagen van salafisten met links naar Libië.
Mustafa Abdoel Jalil nam op 21 februari 2011 ontslag als minister van Justitie onder Kadhaffi. De dag nadien was het de beurt aan Abdoel Fatah Younis, op dat ogenblik minister van Binnenlandse Zaken. Deze laatste werd toen gezien als ‘s lands machtigste man na Kadhaffi. Zij namen dus ontslag rond het ogenblik dat de Franse DGSE met hen gesprekken voerden.




NOTEN
(1) https://willyvandamme.wordpress.com/2015/08/18/libide-machinaties-van-nicolas-sarkozy-en-bernard-henri-levy/

woensdag 12 augustus 2015

Amerikanen Bombarderen ook niet-I.S.-posities in Syrië

Op woensdag 12 augustus 2015 berichtte de Iraanse nieuwszender Press TV dat er door bombardementen van de VS in Syrië acht burgers zouden zijn omgekomen (1). Op zich gebeurt het wel vaker dat Amerikanen burgers de dood in jagen. Zo hebben ze in Afghanistan en Noord-Pakistan met hun duivelse drones al vele honderden onschuldige slachtoffers gemaakt. Wat is er dan zo bijzonder aan dit bericht?

Een Amerikaanse F15
Niet alleen bombarderen de vijanden van Assad - zoals Saudi-Arabië en de VS - Syrië zonder toestemming van Damascus en zonder toestemming van de Verenigde Naties, maar ze bombarderen klaarblijkelijk nu ook in West-Syrië, waar helemaal geen Islamitische Staat is te vinden is. Als je kijkt op de kaart van de stand van zaken in Syrië van eind juli (2) dan zie je daar dat in de Noord-Westelijke provincie Idlib alleen zogenaamde 'rebellen/al-Qaida'-groeperingen actief zijn.

In het bronartikel wordt gesproken over de groepering Jaysh al-Sunna wiens munitiedepots het doel waren van de aanval van de Amerikaanse vliegtuigen.

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/Detail/2015/08/12/424434/US-Syria-Idlib-Atmeh-SOHR-Rami-Abdel-Rahman-
(2) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2015/08/wie-heeft-de-macht-in-welk-deel-van.html

maandag 10 augustus 2015

Voormalig hoofd Inlichtingen Dienst VS: VS wilden juist het ontstaan van een IS-Kalifaat in Oost-Syrië en in Irak

De Luitenant-Generaal buiten dienst Michael Flynn, een voormalig hoofd van het 'Defense Intelligence Agency' onthulde tijdens een interview met Al-Jazeera dat de Verenigde Staten zich volledig bewust waren van het ontstaan van een extremistische Salafistische beweging in Syrië en dat ook moedwillig hebben laten ontstaan omdat zij de macht van de Syrische regering wilden breken (1).

Luitenant Generaal b.d. Michael Flynn
In een geheim rapport - dat inmiddels is vrijgegeven - uit augustus 2012 stond dat de "Salafisten, de Moslim Broederschap en Al-Qaida de drijvende krachten waren achter de opstand in Syrië. Zij werden ook gesteund door het Westen, de Golfstaten en Turkije."

Het rapport stelde ook dat "als de situatie zich verder zou ontwikkelen dat er uitgeroepen of misschien niet-uitgeroepe Salafistische staat zou kunnen ontstaan in Oost-Syrië en dat is precies wat de ondersteunende oppositie wenst om het Syrische regime te isoleren."

Dit interview met de heer Flynn toont wederom dat de VS bewust heeft meegewerkt aan het ontstaan van de Islamitische Staat. Waarschijnlijk verklaart het ook de halfzachte aanpak van ISIS door de VS (2).

NOTEN
(1) http://www.rt.com/usa/312050-dia-flynn-islamic-state/
(2) http://www.rt.com/op-edge/266569-us-isis-strategy-iraq/

zondag 9 augustus 2015

Wie heeft de macht in welk deel van Syrië eind juli 2015?

De oorlog in Syrië die al sinds 2011 gaande is, ging aanvankelijk vooral tussen de zogenaamde Free Syrian Army en het Syrische leger. Al snel werd duidelijk dat de door het westen, Saudi-Arabië, Qatar en Turkije gesteunde oppositie extremer en extremer werd, met groeperingen als Jabhat al-Nusra, Al-Qaida en uiteindelijk door de Islamitische Staat, die in Internationale berichten ook bekend staat als Daesh.

Het Syrische leger heeft op het randje van de afgrond gebalanceerd, maar ze hebben zich weten te herpakken, waardoor Damascus in de handen bleef van de overheid, de westelijke provincies, waaronder uiteindelijk ook weer de Homs regio. Op de onderstaande afbeelding staat de situatie zoals deze momenteel is:


Wat opvalt is dat Aleppo bijna omsingeld is door het Syrische leger, dat er nog een enclave van het Syrische leger is ten zuiden van Deir-Ez-Zor en dat er nog wat Syrische leger vlekjes zijn in het Noord-Oosten. De Oppositie-strijders die nog nauwelijks te onderscheiden zijn van de extremisten, hebben nog terrein in handen in de Noordelijke provincie Idlib en rondom Daraa, waar de ellende destijds is gestart.

De Koerden hebben hun eigen regio uiteindelijk aardig weten te verdedigen, waar de Syrische overheid ook haar steun aan heeft gegeven. De Islamitische staat heeft eigenlijk het stroomgebeid van de Eufraat in haar bezit, inclusief het historische Palmyra en de steden Deir ez-Azor en Raqqah.

Op 10 augustus 2015 werd bekend dat Al-Qaida heeft besloten zich terug te trekken uit de gebieden in het Noorden van Aleppo omdat het zich niet geroepen voelt om te vechten voor de belangen van Turkije (1). Zij zouden hun frontposities opgeven aan ISIS. De vraag is hoe dat gaat uitpakken. Kan het Syrische Leger hier wellicht van profiteren bij hun omsingeling van Aleppo, of is IS in staat deze strategische posities snel over te nemen?

NOTEN
(1) http://www.rt.com/news/312049-nusra-isis-turkey-syria/